Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση του Ρουβίκωνα στην ιταλική πρεσβεία
«Ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας»
Αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών στην επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κτήριο της Πρεσβείας της Ιταλίας, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ είχε επικοινωνία με τον Ιταλό πρέσβη, Εφίζιο Λουίτζι Μάρρας, στον οποίο αφενός εξέφρασε την συμπαράσταση της χώρας μας και αφετέρου τον ενημέρωσε για τις προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές.
Τον διαβεβαίωσε επίσης ότι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού, προκειμένου οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε απερίφραστα την καταδίκη του για την επίθεση τονίζοντας ότι “ανάλογες απαράδεκτες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις συνεργασίας ούτε τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας”.
- Συμπαράσταση σε τρομοκράτες
- Καναδάς: Πάνω από 200 πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM
- Κόλπος του Αντεν: Σομαλοί πειρατές φέρονται να έχουν καταλάβει δεξαμενόπλοιο
- Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης που δολοφόνησε τους ληστές του – Ζητά να του απονεμηθεί χάρη


