Κοστέλο: Η αποστολή των θεσμών στην Αθήνα ήταν απογοητευτική
Όσον αφορά την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Κοστέλο αναφέρει ότι «οι βασικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης λείπουν ώστε να γίνει μια σωστή αξιολόγηση, ενώ η έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη -όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας- «έχει σημαντικές συνέπειες στην κουλτούρα πληρωμών των Ελλήνων»
Απογοητευτική χαρακτηρίζει ο Ντέκλαν Κοστέλο την αποστολή των θεσμών στην Ελλάδα, καθώς «δεν σημειώθηκε πρόοδος σε βασικά τραπεζικά ζητήματα».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής της Κυριακής”, οι δηλώσεις του κ. Κοστέλο αποτελούν απόηχο του Euroworking Group της περασμένης Πέμπτης, όπου o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης βρέθηκε αντιμέτωπος με ατμόσφαιρα που παρέπεμπε σε εποχή μνημονίου.
Το θέμα που προκάλεσε τη μεγαλύτερη ενόχληση της Κομισιόν ήταν η μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού που αποφάσισε μονομερώς η ελληνική κυβέρνηση. «Ούτε οι Έλληνες εμπειρογνώμονες δεν είχαν προτείνει τόσο μεγάλη αύξηση ύψους 11%», αναφέρει ο κ. Κοστέλο.
Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια και την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, ο κ. Κοστέλο αναφέρει ότι «οι βασικές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης λείπουν ώστε να γίνει μια σωστή αξιολόγηση. Παράλληλα, η έλλειψη του νομοθετικού πλαισίου που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη -όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας- «έχει σημαντικές συνέπειες στην κουλτούρα πληρωμών των Ελλήνων».
Η κατάσταση δεν είναι θετική ούτε και όσον αφορά τα 16 προαπαιτούμενα που απαιτούνται για να γίνει η εκταμίευση των 750 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα. Σύμφωνα με τον Ντέκλαν Κοστέλο πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα, μεταξύ των οποίων και η σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, η οποία σύμφωνα με την Κομισιόν «βρίσκεται εκτός στόχων».
- ΠΑΚΟΕ: Σε ποιες παραλίες να κολυμπήσετε «με ασφάλεια» από την Κόρινθο έως την Πάτρα
- Γιορτή σήμερα 8 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]
- Η μυθική εμφάνιση του Μέσι και η αποθέωση από τους συμπαίκτες του (vids)
- «Δεν είναι πια μια επιχείρηση, είναι πόλεμος – Είναι πόλεμος πλήρους κλίμακας» λέει το Κρεμλίνο
- Η απίθανη αντίδραση του Λιονέλ Σκαλόνι στο 3-2 της Αργεντινής (vid)
- «Σε ποιον ανήκει ο μπακλαβάς;» – Στην UNESCO προσέφυγε η Τουρκία
- Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης: «Κλικ» από την πρώτη προπόνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442