Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα συνάντηση της απεσταλμένης του ΟΗΕ με Αναστασιάδη - Ακιντζί

Νέα συνάντηση της απεσταλμένης του ΟΗΕ με Αναστασιάδη – Ακιντζί

Παραμένει άγνωστο, όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, εάν η κ. Λουτ κομίζει κάποιο προσχέδιο ή σημειώσεις με τους όρους αναφοράς, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία

Στη Λευκωσία φτάνει το απόγευμα του Σαββάτου η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Λουτ, προκειμένου να ξεκινήσει από την Κυριακή χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, με στόχο τον καθορισμό των όρων αναφοράς για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Πάντως, παραμένει άγνωστο, όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, εάν η κ. Λουτ κομίζει κάποιο προσχέδιο ή σημειώσεις με τους όρους αναφοράς, ώστε να διευκολύνει τη διαδικασία. Αυτό αναμένεται να διαφανεί κατά τις αυριανές επαφές της. Η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους κυρίους Αναστασιάδη-Ακιντζί και τη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι χθες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης είχε την ευκαιρία για μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γνωστής ως Gymnich που έγινε στη Ρουμανία. Στη σύνοδο αυτή εκτός από τους υπουργούς Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ πήραν μέρος και οι συνδεδεμένες χώρες.

Οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς, ωστόσο, να προέκυψε κάτι συγκεκριμένο μέσα από τη συνομιλία τους.

Στα κατεχόμενα, ο αποκαλούμενος υπουργός εξωτερικών Κουντρέτ Οζερσάι, υποστήριξε πως δεν υπάρχει έδαφος για ομοσπονδιακή διευθέτηση και οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν για ένα μοντέλο συνεργασίας.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024