Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 50χρονου γιατρού δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση διερευνήθηκε στο πλαίσιο καταγγελίας ιδιώτη, ενώ η σύλληψη του γιατρού πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης και μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής που εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας και διατηρεί γραφείο στο Κολωνάκι κατηγορείται πως ζήτησε χρήματα απο ασθενή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ως προς την καταγγελία ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ζητούσε χρήματα.

Τον Ιούνιο ο γιατρός του ζήτησε «φακελάκι» όποτε και υποβλήθηκε στην πρώτη χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο, καθώς διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο.

Στη συνέχεια υπεβλήθη σε δεύτερη επέμβαση. Πριν από μερικές ημέρες ο 40χρονος ασθενής πήγε εκ νέου στο γιατρό γιατί η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε επιπλοκές.

Ο χειρούργος, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, του υπενθύμισε το «χρέος» των 600 ευρώ από το δεύτερο χειρουργείο για να προχωρήσουν σε περαιτέρω εξετάσεις και χειρουργείο εφόσον χρειαζόταν.

Ο 40χρονος ενοχλημένος και από τη συμπεριφορά του γιατρού πήγε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων όπου εξιστόρησε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί.

Στη συνέχεια κλείστηκε ραντεβού στο νοσοκομείο με τον γιατρό την Πέμπτη και όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο μόλις παρέλαβε τα χρήματα συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Γράψτε το σχόλιό σας