
INF: Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ρωσίας
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε σήμερα ότι δε σημειώθηκε καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη συμφωνία του 1987 που απαγόρευσε τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς (INF)
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, δήλωσε σήμερα ότι δε σημειώθηκε καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη συμφωνία του 1987 που απαγόρευσε τα πυρηνικά όπλα και τους πυραύλους μέσου βεληνεκούς (INF), μετά τη συνάντησή του με την Άντρεα Τόμπσον, την αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τη διεθνή ασφάλεια.
«Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Η θέση των ΗΠΑ παραμένει μάλλον σκληρή» πρόσθεσε, λέγοντας πως το «τελεσίγραφο» που έχουν διατυπώσει παραμένει σε ισχύ. «Είπαμε στην αμερικανική πλευρά ότι είναι αδύνατον να διεξαχθεί διάλογος υπό αυτές τις συνθήκες», ενώ γίνεται «απόπειρα εκβιασμού της Ρωσίας», συνέχισε ο Ριάμπκοφ.
«Η αμερικανική πλευρά μάς επικρίνει τώρα, διότι έγινε με λάθος τρόπο (η ενημέρωση των υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας για τον πύραυλο 9M729), αλλά φάσκει και αντιφάσκει και δεν επιβεβαιώνει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας μέτρα διαφάνειας» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ο Ριάμπκοφ επέρριψε την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από την INF στην Ουάσινγκτον και πρόσθεσε πως η Μόσχα θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να παραμείνει η συμφωνία σε ισχύ και αφού —όπως προεξόφλησε ο ρώσος διπλωμάτης— η Ουάσινγκτον πάψει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της βάσει της INF τη 2α Φεβρουαρίου.
- Περού: Πληρωμένοι εκτελεστές δολοφόνησαν δήμαρχο
- Η σοκολάτα τώρα δικαιώνεται: Δεν είναι «ένοχη» απόλαυση
- Μπαίνει φρένο στα Airbnb – Οι νέοι κόφτες
- ΗΠΑ – Ιράν: Σημάδια προόδου στις προσπάθειες να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία – Ο ρόλος του Πακιστάν
- Πώς έγινε η κινηματογραφική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη
- Η Κούβα απαντά στον κουβανικής καταγωγής Ρούμπιο κάνοντάς τον μαριονέτα του Muppet Show



