Στην Άγκυρα και όχι τελικά στην Κωνσταντινούπολη φαίνεται ότι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προσεχή Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, τα τελευταία 24ωρα υπήρξαν συνεχείς και εντατικές επαφές μεταξύ των επιτελείων των δύο ανδρών και ο προγραμματισμός φαίνεται ότι αλλάζει. Ωστόσο, θα πρέπει να αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Επίσημη επίσκεψη

Πάντως, μία μετάβαση του κ. Τσίπρα στην Άγκυρα θα έχει μάλλον τη μορφή επίσημης επίσκεψης και όχι επίσκεψης εργασίας. Το πρόγραμμα προβλέπει ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ο έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθούν το απόγευμα της Τρίτης. Ο κ. Τσίπρας επιθυμεί να επισκεφθεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να συναντήσει τον κ. Βαρθολομαίο και λογικά αυτό θα συμβεί πριν από τη μετάβασή του στην Άγκυρα – ενδεχομένως τη Δευτέρα.

Επιπλέον, δεν φαίνεται τόσο πιθανό να πραγματοποιηθεί (παράλληλα με τις συνομιλίες Τσίπρα – Ερντογάν) συνάντηση των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών, κκ. Ευάγγελου Αποστολάκη και Χουλουσί Ακάρ, παρά τα όσα έχουν γραφεί τις προηγούμενες ημέρες και παρά τη σχετική πρόσκληση του δεύτερου προς τον έλληνα ομόλογό του στο πλαίσιο των ευχών για την ανάληψη των καθηκόντων του. Μία συνάντηση των δύο ανδρών στην προσεχή σύνοδο των υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στα μέσα Φεβρουαρίου θεωρείται πιο δόκιμη. Τα πάντα όμως θα ξεκαθαρίσουν σύντομα.