Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Deutsche Bank: Πτώση άνω του 3%, μετά τις φήμες περί συγχώνευσης

Deutsche Bank: Πτώση άνω του 3%, μετά τις φήμες περί συγχώνευσης

Η μετοχή της Deutsche Bank κατρακύλησε περισσότερο από 3% σήμερα, ύστερα από δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι η γερμανική τράπεζα, που αντιμετωπίζει προβλήματα, προετοιμάζεται για ενδεχόμενη συγχώνευση με την ανταγωνίστριά της Commerzbank στα μέσα του 2019

Η μετοχή της Deutsche Bank κατρακύλησε περισσότερο από 3% σήμερα, ύστερα από δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο ανέφερε ότι η γερμανική τράπεζα, που αντιμετωπίζει προβλήματα, προετοιμάζεται για ενδεχόμενη συγχώνευση με την ανταγωνίστριά της Commerzbank στα μέσα του 2019.

Το δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η συμφωνία προωθείται με τη μεσολάβηση της γερμανικής κυβέρνησης και θα πραγματοποιηθεί, αν δεν πετύχουν τους στόχους τους οι προσπάθειες για την αναδιάρθρωση της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.

Η Deutsche Bank αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή τα αποτελέσματά της για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Για το τρίτο τρίμηνο του 2018 η τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 229 εκατ. ευρώ, υψηλότερα από τα 149 εκατ. ευρώ που ανέμεναν αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

Ωστόσο, η επίδοση ήταν κατά 65% χαμηλότερη από αυτήν που είχε σημειώσει η τράπεζα πριν από ένα χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια η Deutsche Bank βρισκόταν με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο, από τους διακανονισμούς της με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έως τις αλλαγές στο μάνατζμεντ, τα αδύναμα κέρδη, τη συνεχή αναδιάρθρωση, τη φημολογία για συγχώνευσή της και τη μεγάλη πτώση της τιμής της μετοχής της.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Κρίστιαν Ζέβινγκ, που ανέλαβε τα ηνία της τον Απρίλιο του 2018 αντικαθιστώντας τον Τζον Κράιαν, κάνει προσπάθειες για αλλαγή της στρατηγικής της.

Μιλώντας στην εβδομαδιαία γερμανική εφημερίδα Die Zeit, στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), ο Ζέβινγκ δήλωσε ότι θέλει η Deutsche Bank να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του. «Θέλω να κάνω σωστά τη δουλειά μου, θέλω να έχω τις σωστές αξίες και θέλω να έχω το πάθος σε αυτήν την τράπεζα όπως πριν. Πρέπει να επαναφέρουμε την υπερηφάνεια στην Deutsche Bank».

Και μετά, όμως, την ανάληψη της διοίκησης από τον ίδιον, ο Ζέβινγκ αντιμετωπίζει προβλήματα. Την περασμένη εβδομάδα ένα άλλο δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλούνταν ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ ερευνά το ρόλο της γερμανικής τράπεζας στο σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος της Danske Bank.

Η Deutsche Bank διέψευσε γρήγορα ότι γίνεται έρευνα, αλλά δήλωσε ότι έχει λάβει μια σειρά αιτημάτων για παροχή πληροφοριών από επόπτες και Αρχές. Και επανέλαβε ότι δεν έχει δει ακόμη ενδείξεις παρατυπιών από την πλευρά της.

Στο μεταξύ, σήμερα η τράπεζα ανακοίνωσε ότι έλαβε ερωτήματα από δύο επιτροπές της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για τις σχέσεις της τράπεζας με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η μετοχή της τράπεζας έχει αυξηθεί σχεδόν 13% από την αρχή του έτους, αλλά είναι μειωμένη κατά σχεδόν 50% το τελευταίο 12μηνο.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024