Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη ΝΔ από το Ποτάμι για τους Αμυρά και Ψαριανό

Πόλεμος στη ΝΔ από το Ποτάμι για τους Αμυρά και Ψαριανό

Διατεθειμένος να φθάσει στα άκρα την σύγκρουσή του με τους βουλευτές που αποχώρησαν από το Ποτάμι, και ειδικά τους Γρηγόρη Ψαριανό και Πάνο Αμυρά δείχνει ο Σταύρος Θεοδωράκης

Διατεθειμένος να φθάσει στα άκρα την σύγκρουσή του με τους βουλευτές που αποχώρησαν από το Ποτάμι, και ειδικά τους Γρηγόρη Ψαριανό και Πάνο Αμυρά δείχνει ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε προϊδεάσει για την πρόθεσή του αυτή πριν ακόμα συμβεί ο άγριος καβγάς του με τον Γρ. Ψαριανό στο περιστύλιο της Βουλής, όπου παραλίγο να πιαστούν στα χέρια, σύμφωνα με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε αποκαλύψει ότι επρόκειτο να φθάσει την αντιπαράθεση στα άκρα. Είχε απευθύνει το ερώτημα «ποιος σκότωσε την Κ.Ο. του Ποταμιού;» και επιφυλάχθηκε να απαντήσει «την επόμενη εβδομάδα με στοιχεία. Γιατί οι 222 χιλιάδες ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».

Λίγες ημέρες μετά, ο επικεφαλής του Ποταμιού σε τηλεοπτική του συνέντευξη κατηγόρησε τουςκ. Ψαριανό και Αμυρά ότι «έφυγαν από το Ποτάμι κατ’ εντολήν της ΝΔ. Tο είχαν πει οι ίδιοι σε ανύποπτες στιγμές στα στελέχη του Ποταμιού, ότι πιέζονται από τη ΝΔ για να φύγουν από το Κίνημά μας. Αντίστοιχες κινήσεις έχει κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δανέλλης διαφοροποιήθηκε από το Ποτάμι κατ’ εντολήν του κυβερνώντος κόμματος», είχε πει χαρακτηριστικά και κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη ότι συντόνισε την επιχείρηση διάσπασης του κόμματός του.

«Με ξάφνιασε πολύ ο κ. Χατζηδάκης που, παρόλο το φιλελεύθερο και προοδευτικό προφίλ του, βγήκε αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση των βουλευτών του Ποταμιού να τους δώσει θέσεις στη ΝΔ. Είναι δημόσια προσβολή η στάση της ΝΔ, νομιμοποιεί τις αποστασίες βουλευτών», είχε πει.

Θεοδωράκης έχει δηλώσει ότι οι δύο βουλευτές αποσκίρτησαν ύστερα από πιέσεις που δέχθηκαν από τη ΝΔ, και συγκεκριμένα από τον αντιπρόεδρό της Άδωνι Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν «ηχογραφημένα ντοκουμέντα» που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Σε όλα αυτά ήλθε να προστεθεί η ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως, με την οποία καταγγέλονται οι βουλευτές που «έφυγαν και διέλυσαν την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κατ’ εντολήν των ηγεσιών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ άλλα δήλωναν στις συνεδριάσεις των οργάνων του Ποταμιού, και κατονομάζεται ως ηθικός αυτουργός της όλη «επιχείρησης» ο έταιρος αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Όλα αυτά είναι ηχογραφημένα», τονίζεται στην ανακοίνωση του Ποταμιού.

Ο στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη και η παρέμβαση Κακλαμάνη

Στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να οδηγήσει την σύγκρουση στα άκρα, αφενός για να στηρίξει τον ισχυρισμό του ότι το Ποτάμι «προδόθηκε» και «διαλύθηκε άνωθεν», και αφετέρου να πιέσει τους δύο βουλευτές και να τους αναγκάσει να παραδώσουν τις έδρες τους, προκειμένου να ανασυσταθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα με αντικαταστάτες.

«Απαίτηση των ψηφοφόρων που τους εμπιστεύθηκαν για να εκπροσωπήσουν το Ποτάμι στη Βουλή είναι να παραδώσουν τις έδρες τους, πράγμα άλλωστε για το οποίο και οι τρεις τους, σε ξεχωριστές στιγμές, είχαν δεσμευθεί κατηγορηματικά», ανέφερε πρόσφατη απόφαση της Σεβαστουπόλεως.

Στη διαμάχη αυτή παρενέβη σήμερα ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος ζήτησε αποδείξεις ότι οι κ. Ψαριανός και Αμυράς έφυγαν με εντολή της ΝΔ. Ο Σταύρος Θεοδωράκης απάντησε μέσω ανακοίνωσης του κόμματος όπου επαναλαμβάνει την απειλή να δημοσιοποιήσει ηχογραφημένες συνομιλίες που αποδεικνύουν ότι άλλα έλεγαν οι βουλευτές στα όργανα του Ποταμιού και άλλα έπραξαν τελικά.

Η απάντηση που έδωσε το Ποτάμι στον Νικήτα Κακλαμάνη:

«Εκλαμβάνοντας το ενδιαφέρον του ως ειλικρινές, και όχι προσχηματικό, θα του διηγηθούμε ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας.
Έχουμε δύο ανθρώπους που παρουσία στελεχών και βουλευτών του Ποταμιού λένε συχνά ότι προβληματίζονται αν πρέπει να εγκαταλείψουν το Ποτάμι και να ενταχθούν στους σχεδιασμούς της ΝΔ, όπως τους το ζητούν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης – αναφέρουν και συγκεκριμένα ονόματα. Οι δύο αυτοί άνθρωποι καλούνται από τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνουν, και την Πέμπτη (17 Ιανουαρίου) δηλώνουν, σε έντονους τόνους, ότι δεν θα φύγουν από το Ποτάμι αποκαλώντας μάλιστα γελοίους αυτούς που θέτουν τέτοια ζητήματα. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουν ότι η απόφαση τους δεν θα αλλάξει ό,τι και να ψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το Σαββατοκύριακο οι δύο αυτοί άνθρωποι επανέρχονται στα σενάρια των συνομιλιών με στελέχη της ΝΔ – κάνοντας λόγο για επίμονα τηλεφωνήματα του αντιπροέδρου της ΝΔ κ.Γεωργιάδη – και τη Δευτέρα (21 Ιανουαρίου) φεύγουν από το Ποτάμι. Λίγες ώρες μετά οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ – ο κ.Γεωργιάδης, αλλά και ο κ.Χατζηδάκης- δηλώνουν ότι οι πόρτες της ΝΔ είναι ανοιχτές για τους κυρίους Αμυρά και Ψαριανό.
«Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων;», λοιπόν κ. Κακλαμάνη – όταν μάλιστα ΚΑΙ μάρτυρες έχουμε ΚΑΙ τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΠΣ υπάρχουν και είναι ηχογραφημένα;

Υστερόγραφα

1. Επιλέξαμε να απαντήσουμε στον κ.Κακλαμάνη γιατί μπορεί να έχουμε σοβαρές πολιτικές διαφωνίες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι, ως γιατρός, έχει ισχυρή, μέσα του, την ορθολογιστική σκέψη του επιστήμονα.
2. «Οι Αμυράς – Ψαριανός έφυγαν κατ΄ εντολή της ΝΔ και ο κ.Δανέλλης κατ΄ εντολή της κυβέρνησης» είναι ο τίτλος που έδωσαν οι δημοσιογράφοι στο επίμαχο θέμα. Παραδόξως πώς, ο κ.Κακλαμάνης δεν ζήτησε στοιχεία για το δεύτερο μέρος της αποκάλυψης, παρότι ως βουλευτής της αντιπολίτευσης φανταζόμασταν θα το έβρισκε πιο ενδιαφέρον».παντούσε -στο ίδιο έξαλλο ύφος- ο Στ. Θεοδωράκης.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024