Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Αντώνης Ρέμος μαγεύει τη Γαλλία: Αφιέρωμα στο ελληνικό «είδωλο»

Ο Αντώνης Ρέμος μαγεύει τη Γαλλία: Αφιέρωμα στο ελληνικό «είδωλο»

Η ανταποκρίτρια του France24 στην Ελλάδα, Αλεξία Κεφαλά, συνάντησε τον δημοφιλή καλλιτέχνη, μίλησε μαζί του για το πώς αισθάνεται που τον θεωρούν είδωλο στη χώρα του και άκουσε τους φαν να μιλούν με τα καλύτερα λόγια

Το να γίνεται αφιέρωμα σε ξένα μέσα ενημέρωσης ένας έλληνας τραγουδιστής δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Ειδικά αν πρόκειται για ερμηνευτή του λεγόμενου λαϊκού ρεπερτορίου.

Για το λόγο αυτό και το αφιέρωμα που έγινε στον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή, Αντώνη Ρέμο, από τη γαλλική τηλεόραση, είναι άκρως εντυπωσιακό.

Η εκπομπή που είναι από τις πλέον δημοφιλείς στη Γαλλία έχει τίτλο «Είναι Ένας Κόσμος» (“C’est Un Monde”) στο κανάλι France24 και το συγκεκριμένο concept αφορά στην ανάλυση των προσώπων που αποτελούν είδωλο στη χώρα τους. «Τα Είδωλα Στη Χώρα Τους» («Idoles Dans Leurs Pays») ήταν ο τίτλος και ο Αντώνης Ρέμος, με την μακρά πορεία του στο ελληνικό τραγούδι, επελέγη από την Ελλάδα και μίλησε γι’ αυτό.

Η ανταποκρίτρια του France24 στην Ελλάδα, Αλεξία Κεφαλά, πήγε στο μαγαζί που εμφανίζεται ο κορυφαίος καλλιτέχνης, στο «Αθηνών Αρένα», και μίλησε μαζί του, λίγο μετά την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού «Η Ζωή Αλλιώς».

Ερωτώμενος αν αισθάνεται είδωλο ή πρότυπο για τους νέους ο Ρέμος απάντησε:

«Σου δίνει μία ευχαρίστηση ότι έχει ανταπόκριση αυτό που κάνεις, αλλά σου δίνει και μία μεγάλη ευθύνη, γιατί έχει αντίκτυπο καθετί που λες, καθετί που κάνεις, για κάποια παιδιά που σε έχουν  σαν είδωλο, σαν πρότυπο.

Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός για να μη δώσεις λάθος μηνύματα», ανέφερε και κατέληξε: «Μακάρι να δώσω ένα καλό παράδειγμα στο να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους, όχι να γίνουν καλύτεροι, αλλά με τα τραγούδια μου, με τα λόγια που λένε τα τραγούδια αυτά, να ξεπεράσουν συναισθηματικά κάποιες καταστάσεις, να ψυχαγωγηθούν και να νιώσουν λιγότερη μοναξιά».

Λατρεία από τους φαν

Η εκπομπή πήρε συνεντεύξεις και από ανθρώπους που ακούνε και αγαπούν τον Αντώνη Ρέμο.

«Οι γονείς μας είναι φαν και μετέδωσαν και σ’ εμάς την αγάπη για τον Αντώνη Ρέμο. Περνά από γενιά σε γενιά αυτή η αγάπη», λέει μια νεαρή θαυμάστρια.

«Είναι πολλά χρόνια που είναι στην κορυφή γιατί δουλεύει πολύ, είναι όμορφος και έχει πολύ συμπαθητικό χαρακτήρα», αναφέρει.

Όπως αναφέρει η εκπομπή, ο καλλιτέχνης έχει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

«Έρχομαι από το Ισραήλ για να τον δω, είναι ο καλύτερος τραγουδιστής του κόσμου. Δεν καταλαβαίνουμε τους στίχους, αλλά η μουσική του σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο», τονίζει κάποιος που ήρθε στην Ελλάδα για να δει και να ακούσει τον Ρέμο.

«Δεν υπάρχει, είναι θεός. Πολύ περισσότερο από ένα είδωλο».

Και η εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης συνεχίζει να ερμηνεύει την επιτυχία του Ρέμου:

«Το πάθος με το οποίο ερμηνεύει τα τραγούδια του έρωτα, τον έχουν καταστήσει είδωλο, για περισσότερο από 20 χρόνια που κάνει καριέρα».

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024