Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σοβαρά προβλήματα, πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα, πλημμύρες και κατολισθήσεις σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία

Ανυπολόγιστες καταστροφές έχουν προκληθεί σε όλη τη χώρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας και των συνεχών βροχοπτώσεων

Ανυπολόγιστες καταστροφές έχουν προκληθεί σε όλη τη χώρα λόγω της έντονης κακοκαιρίας και των συνεχών βροχοπτώσεων.

Από την Ηλεία μέχρι και τη Λέσβο έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις αλλά και πλημμύρες λόγω των καταρρακτωδών βροχών.

Στη Λέσβο μάλιστα, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να συλλέξουν υπογραφές με αίτημα την αποκατάσταση του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου της περιοχής τους προκειμένου να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση στα χωράφια και στις δουλειές τους.

Έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκλήθηκαν από τις συνεχείς βροχοπτώσεις σε περιοχές της Ηλείας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Αχαΐας συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Όπως καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στον νομό Ηλείας σημειώθηκαν κατολισθητικά φαινόμενα, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, στα εξής τμήματα του οδικού δικτύου: Γέφυρα Καρυάς-Χάνι-Πανόπουλο, Ζαχάρω-Αρήνη, Χρυσοχώρι-Λογγό, Μίνφη-Βρεστό-Μυρώνεια, Χελιδόνι-Κρυονέρι, Κρέστενα-Ανδρίτσαινα και Αλφειούσα-Καλλίκωμο.

Σε ό,τι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στην περιμετρική οδό Ναυπάκτου, οι οποίοι απομακρύνονται από τα τεχνικά συνεργεία. Επίσης, στη θέση Κλεισούρα σημειώθηκε πτώση φερτών υλικών, τα οποία απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των συνεργείων.

Στην Αχαΐα, τα συνεργεία επενέβησαν στους ποταμούς Πείρο και Μεγανίτη, όπου εκτελέστηκαν εργασίες διευθέτησης κοίτης, άρσης προσχώσεων, και ενίσχυση αναχωμάτων. Ακόμη, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, εντοπίστηκαν σημαντικές φθορές στο οδόστρωμα.

Λέσβος: Αίτημα κήρυξης του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Αίτημα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, θα υποβάλει σήμερα ο Δήμος Λέσβου. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Καρασάββα.

Πλημμυρισμένες εκτάσεις δημιούργησαν πρόβλημα σε σπίτια και υπόγεια σπιτιών κυρίως στο λεκανοπέδιο Καλλονής, στη Θερμή και στη Γέρα, ζημιές σε περιφερειακά έργα υποδομών, σε περιφερειακούς δρόμους και μικρά γεφύρια και φυσικά στο αγροτικό δίκτυο που έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία.

Μιλώντας στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Αυτεπιστασίας του Δήμου Λέσβου, Γιάννης Αμπουλός, ο οποίος είναι αρμόδιος σε θέματα αγροτικής οδοποιίας, τόνισε ότι «εκτεταμένα είναι τα προβλήματα στο αγροτικό οδικό δίκτυο σε όλο το νησί, αλλά με αυτές τις καιρικές συνθήκες δεν μπορούμε να κάνουμε καμία παρέμβαση».

Προβλήματα μάλιστα έχουν σημειωθεί και στο κέντρο του νησιού. Συγκεκριμένα, στους δρόμους μέσα στο κέντρο της Μυτιλήνης παρουσιάστηκαν προβλήματα από εισροή υδάτων και στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης όπου τα νερά δημιούργησαν πρόβλημα στο λέβητα του καλοριφέρ του σχολείου, στα λυόμενα του Μουσικού Σχολείου, στο κεντρικό ιστορικό σχολικό συγκρότημα της πόλης όπου υπήρξε εισροή υδάτων από την οροφή αλλά και στον Πολιχνίτο. Μικρότερα προβλήματα αναφέρονται και σε άλλα σχολεία του νησιού.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν σήμερα στο Πλωμάρι, αυτή τη φορά στο αγροτικό οδικό δίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στις θέσεις Καφούρα και Μονογενή και προς Άγιος Ελευθέριο, συνέβη η πιο επικίνδυνη, αλλά και μικρότερες σε άλλα σημεία. Εκεί ο δρόμος έκλεισε από πτώσεις βράχων, ελαιοδένδρων που ξεριζώθηκαν μαζί με μεγάλη ποσότητα χώματος και λάσπης που υποχώρησε.

Μικρότερες κατολισθήσεις καταγράφηκαν και σε άλλα σημεία στο οδικό και αγροτικό δίκτυο του Πλωμαρίου, στο δρόμο προς το φράγμα Σεδούντα, εκεί ήδη πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από εκσκαφέα, στο δρόμο Μελίντας, στο δρόμο Πλαγιάς προς Μηλιές, στο δρόμο Αμμουδέλι προς Κάτω Χωριό, στο δρόμο Λινμί προς Αφριάρι.

Ζάκυνθος: Απεγκλωβισμός ηλικιωμένου ζευγαριού από αυτοκίνητο

Πλήθος μικρών καθώς φάνηκε στη πορεία προβλημάτων, προκάλεσε η έντονη νεροποντή. Οι δρόμοι πλημμύρισαν, καλύπτοντας τις λακκούβες στο προβληματικό οδικό δίκτυο, καθιστώντας την οδήγηση, εξαιρετικά επικίνδυνη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε απεγκλωβισμός ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από το αυτοκίνητο τους στο Λαγανά Ζακύνθου και η άντληση υδάτων από οικία στο Βασιλικο, όπως μεταδίδει το imerazante.gr.

Κατολισθήσεις και στην Ηλεία

Κόπηκε ο δρόμος στη Νεράιδα και ο αγωγός της Αύρας
Τα τελευταία χρόνια τα προβλήματα στο δρόμο που συνδέει τη Νεράϊδα με το Λαντζόι, ήταν γνωστά. Όμως η κατάσταση επιβαρύνθηκε και χθες ο δρόμος σε μικρή απόσταση από το χωριό κόπηκε κάθετα στην πλαγιά του βουνού, καταλήγοντας αρκετά μέτρα πιο κάτω παρασύροντας αγροτικές εκτάσεις. Παράλληλα κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα στα πιο πεδινά τμήματα προκλήθηκαν νέες ζημιές στο δρόμο που έχει “σπάσει” σε πολλά κομμάτια, που παρέσυσαν τα ορμητικά νερά του ποταμού. Αλλά και στο τμήμα προς το Στρέφι, το ποτάμι “κατασπάραξε” αγροτικές εκτάσεις. Παλιά προβλήματα που επιδεινώθηκαν με την κακοκαιρία, έχει και η περιοχή της Καυκανιάς.

neraida 3
neraida 4
neraida 2
neraida 5
Και άλλα προβλήματα σε Ολυμπία – Κρέστενα
Τα προβλήματα στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας δεν σταματάνε εδώ. Κατολισθήσεις και καθιζήσεις λόγω του μεγάλου όγκου της βροχής, παρουσιάστηκαν σε Ξηρόκαμπο, Υψηλόν, Κοσκινά, Πλάτανο, Χελιδόνι και Μιράκα. Τα συνεργεία του δήμου εργάζονται συνεχώς για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν ζητήματα βατότητας
Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση έχουν παρουσιαστεί ξανά σε Σκιλλουντία και Φρίξα, καθώς έχει υποστεί βλάβη το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ. Στα πεδινά ή ημιορεινά τμήματα, πλημμύρες σημειώθηκαν σε Αγουλινίτσα, Καλλίκωμο, Σαμικό, Πλουτοχώρι κ.α.

Αίτημα για κήρυξη έκτακτης ανάγκης στη Ζαχάρω
Αίτημα για κήρυξη έκτακτης ανάγκης σε πολλές περιοχές του δήμου Ζαχάρως υπέβαλε ο δήμαρχος κ. Χαραλαμπόπουλος προς τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας. Συγκεκριμένα το αίτημα αφορά ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Φιγαλείας (Τοπικές Κοινότητες Ν. Φιγαλείας, Στομίου , Πετραλώνων, Φιγαλείας, Κρυονερίου, και Περιβολίων)ολόκληρη η Δημοτική Ενότητα Ζαχάρως (Τοπικές Κοινότητες Μίνθης, Αρτέμιδας, Μακίστου, Χρυσοχώριου, Μηλέας, Αρήνης, Ροδινών, Νεοχωρίου Ταξιαρχών, Λέπρεου, Ζαχάρως, Πρασιδάκιου, Σχοίνων, Αγ. Ηλία, Καλίδονας, Γιαννιτσοχωρίου, Ανηλίου, Κακοβάτου  και Σμέρνας.)

Έκλεισε λόγω κατολίσθησης το τμήμα Καρυά – Πανόπουλο
Κλειστός για αρκετή ώρα παρέμεινε ο δρόμος που συνδέει τον Πύργο με το Πανόπουλο στο ύψος της Καρυάς.
Συγκεκριμένα μετά το χωριό και προς το Πανόπουλο, από τις πλαγιές κατολίσθησαν όγκοι με χώματα, βράχους και δέντρα και έκλεισαν το δρόμο.
Αρκετά οχήματα ακόμα και νταλίκα ακινητοποιήθηκε στο σημείο, που έφτασε όχημα της Πυροσβεστικής και μηχάνημα της Π.Ε. Ηλείας για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου υπάρχουν πολλές καταπτώσεις και υπάρχει κίνδυνος με την επιδείνωση του καιρού η κατάσταση να δυσκολέψει…

karua 2
karua 3
karua 4
Η λάσπη «έπνιξε» Αγ. Άννα, Πεύκη και Γούμερο
Διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία το πρωί της Τρίτης στην περιοχή της Αγ. Άννας, του Γουμέρου και της Πεύκης λόγω μεγάλων λασπορροών στο οδόστρωμα.

Μεγάλοι όγκοι από χώματα, βράχια και λάσπη, παρασύρθηκαν με αποτέλεσμα να αποκλειστούν οι οδηγοί αφού ο δρόμος ήταν απροσπέλαστος.

Μετά την επέμβαση μηχανημάτων του δήμου και ιδιωτών ο δρόμος άνοιξε και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

ag.anna 1

ag.anna 2

ag.anna 3

ag.anna 4

Αχαΐα: Προβλήματα από την κακοκαιρία – Στα όριά τους Πείρος και Μεγανίτης

Μεγάλα προβλήματα έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η συνεχιζόμενη ισχυρή βροχόπτωση στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία έπεσε αθροιστικά όση βροχή θα έπεφτε σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας ΠΔΕ, Νίκο Γυφτάκη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλο «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο ποταμός Πείρος στη Δυτική Αχαϊα έφτασε χθες στα όριά του, με αποτέλεσμα να απειλούνται μεγάλες καταστροφές στις παραποτάμιες περιοχές, όπως μεταδίδει το patrastimes.gr.

Για το λόγο αυτό, σήμερα από νωρίς το πρωί, μηχάνημα της Περιφέρειας έχει μεταβεί στα επικίνδυνα σημεία και καθαρίζει την κοίτη του ποταμού από φερτά υλικά, ενώ προβαίνει και σε όποιες άλλες ενέργειες χρειάζονται για να γίνεται απρόσκοπτα η ροή του νερού.

Από το «φούσκωμα» του ποταμού Πείρου, κινδύνεψε, μάλιστα, χθες ο Βιολογικός Καθαρισμός της Κάτω Αχαϊας.

Στα όριά του έφτασε και ο Μεγανίτης, στην περιοχή της Αιγιάλειας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απροσπέλαστος, είναι ο δρόμος προς τη Ροδιά, καθώς έχει φουσκώσει το ποτάμι.

Πάρα πολλά είναι επίσης τα συνεχιζόμενα προβλήματα από κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου σε Αχαία, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024