
The Times: Η Ελλάδα στις τρεις πιο ακριβές χώρες της ΕΕ για τη λειτουργία πολυεθνικής
Οι τρεις πιο ακριβές χώρες στην ΕΕ για τη δημιουργία πολυεθνικής είναι η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία
Η Ιρλανδία φορολογεί τις πολυεθνικές εταιρείες σε υψηλότερο ποσοστό από τις περισσότερες άλλες χώρες της ΕΕ, γράφουν οι Times, ανατρέποντας την άποψη περί φορολογικού παραδείσου για πολυεθνικές.
Στις χώρες της ΕΕ που φορολογούν χαμηλότερα τις πολυεθνικές από την Ιρλανδία δεν ανήκει βεβαίως η Ελλάδα, που αντίθετα ανήκει στην τριάδα των πιο ακριβών ευρωπαϊκών χωρών για τη λειτουργία μιας πολυεθνικής.
Είναι κοινή πρακτική για τις χώρες να έχουν σειρά απαλλαγών και φορολογικές διακοπές, ειδικά όταν ανταγωνίζονται για πολυεθνικές εταιρείες, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Η μελέτη εξέτασε τον φόρο που καταβάλλουν οι πολυεθνικές σε ολόκληρη την ΕΕ και βασίστηκε σε ιστορικά δεδομένα μεταξύ 2011 και 2015 με τη χρήση της βάσης δεδομένων Orbis του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Συνολικά, 16 από τις 28 χώρες της ΕΕ έχουν αποτελεσματικό φορολογικό συντελεστή για τις πολυεθνικές που είναι χαμηλότερο από το επίπεδο της Ιρλανδίας.
Οι τρεις πιο ακριβές χώρες στην ΕΕ για τη δημιουργία πολυεθνικής είναι η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία, με πραγματικούς φορολογικούς συντελεστές 30%, 28% και 22% αντίστοιχα.
- Ο Κικίλιας βράβευσε τη ναυαγοσώστρια Σοφία Κασπίρη – Το υψηλό αίσθημα ευθύνες που επέδειξε στη θάλασσα
- LIVE: Πάκσι – Παναθηναϊκός
- Εσωτερικός τουρισμός: Σε συγγενείς, φίλους ή στο χωριό οι 7 στις 10 διανυκτερεύσεις
- Περιστέρης: Πώς κρατήσαμε ζωντανό το έργο του Ε65 – Στην κυκλοφορία από την Παρασκευή
- ΣΥΡΙΖΑ: Από τη «θολούρα» στην «εκλογική ετοιμότητα» – Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία
- Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ: Προηγήθηκαν οι Ουκρανοί, ισοφάρισε ο Κωνσταντέλιας για τον «δικέφαλο» (vids)








