
Κόντε: Αναμένω νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ιταλίας
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι «αναμένει και νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας, σε ότι αφορά τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2018»
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι «αναμένει και νέα συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας, σε ότι αφορά τα στοιχεία του τέταρτου τριμήνου του 2018».
«Υπολογίζοντας ότι σημειώσαμε μείον 0,1% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, η χώρα μας, τεχνικά, μπορεί να εισέλθει σε ύφεση», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο Κόντε τόνισε ότι τα στοιχεία αυτά δεν εξαρτώνται απευθείας από την Ιταλία, αλλά από τις κύριες χώρες στις οποίες εξάγει, όπως είναι η Κίνα και η Γερμανία.
«Παρά το ότι τους πρώτους μήνες του 2019 μπορεί να υποφέρουμε, υπάρχουν όλα τα αναγκαία στοιχεία για να ελπίζουμε σε μια ανάκαμψη, με ενθουσιασμό, ιδίως από το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όπως λέει και το ΔΝΤ» υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβερνητικής συμμαχίας της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων.
- Τουρκία: Η αυταρχική διολίσθησή της στο επίκεντρο της Επιτροπής Tom Lantos στο Κογκρέσο των ΗΠΑ
- Λίβανος και Ισραήλ συμφώνησαν υπό τον Τραμπ και χωρίς τη Χεζμπολά να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός
- Κολομβία: Ο υποψήφιος της αριστεράς καταγγέλλει την «επέμβαση» του Τραμπ στα πολιτικά πράγματα της χώρας
- Ιράν: «Η επιχείρηση Επική Οργή τελείωσε», λέει ο Ρούμπιο
- Χιλή: Συγκρούσεις φοιτητών με την αστυνομία στο περιθώριο διαδήλωσης κατά της λιτότητας
- ΗΠΑ: Η Βουλή εγκρίνει κείμενο που διατάσσει να τερματιστεί ο πόλεμος κατά του Ιράν




