Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε διάλογο καλεί τους αγρότες των μπλόκων ο Αραχωβίτης

Σε διάλογο καλεί τους αγρότες των μπλόκων ο Αραχωβίτης

Για άμεση συνάντηση με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, όποτε εκείνοι το ζητήσουν, καθώς η πρόσκληση έχει κατατεθεί από την πλευρά της πολιτείας, έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης

Για άμεση συνάντηση με τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, όποτε εκείνοι το ζητήσουν, καθώς η πρόσκληση έχει κατατεθεί από την πλευρά της πολιτείας, έκανε λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «βήμα – βήμα προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές των μνημονίων» ωστόσο πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί το να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός μεταξύ άλλων επαγγελματικών ομάδων και των αγροτών θα ήταν το τελευταίο που θα θέλαμε να δούμε».

Ο κ. Αραχωβίτης υπογράμμισε ότι «όλα τα ζητήματα λύνονται με διάλογο» και συμπλήρωσε «όταν τεθούν τα αιτήματα των αγροτών, συζητηθούν θα δούμε ποια από αυτά θα επιλυθούν ποια βρίσκονται σε τροχιά επίλυσης και, κυρίως, ποια ακόμα αντέχει η ελληνική οικονομία στις σημερινές της συνθήκες»,  σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ.

Μιλώντας για τις κατώτερες εγγυημένες τιμές, που αποτελεί και αίτημα των μπλόκων, ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως «στο οικονομικό σύστημα στο οποίο ζούμε δεν είναι δυνατόν να δοθούν» και υπογράμμισε ότι το θέμα των ανοικτών τιμών στο βαμβάκι έχει τελειώσει.

«Οι μορφές διαπραγμάτευσης θα είναι είτε με συμβόλαιο με τον παραγωγό από την αρχή της σποράς να ξέρει τι θα πουλήσει, σε ποια τιμή θα πουλήσει είτε με την παράδοση του προϊόντος. Πάμε σε άμεση τιμολόγηση με την παράδοση του προϊόντος», δήλωσε σχετικά.

Ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε ότι βρίσκεται υπό εξέταση η μείωση της τιμής στο ηλεκτρικό ρεύμα και στο πετρέλαιο για κίνηση και ενέργεια, ενώ ήδη μελετώνται μοντέλα που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Σε ότι έχει να κάνει με το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, το οποίο και αυτό αποτελεί αίτημα των μπλόκων, ο κ. Αραχωβίτης σημείωσε πως «δεν διευκρινίζεται αν περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις» και πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή έχουμε αφορολόγητο για τους αγρότες (σ.σ. με δύο παιδιά) στα 9.090 ευρώ γεωργικό εισόδημα, συν 12.000 ευρώ στις ενισχύσεις (πράσινη, βασική κ.ά.) του Α’ Πυλώνα και αφορολόγητες τις ενισχύσεις του Β’ Πυλώνα».

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα, οι αγρότες έχουν στήσει μπλόκα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ζητώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει μια σειρά από αιτήματα, που αφορούν κυρίως το κόστος παραγωγής, την τιμή του πετρελαίου, τις τιμές των προϊόντων τους, καθώς επίσης ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024