Απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο σχετικά με τις δηλώσεις του, οι οποίες δικαίωναν τον Ζόραν Ζάεφ για τη χρήση της «Μακεδονίας» αντί της «Βόρειας Μακεδονίας», εξέδωσε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Εκτός από τραγικοί είναι και μοιραίοι. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά η πιο ανεύθυνη, η πιο ανιστόρητη, η πιο καταστροφική Κυβέρνηση της χώρας» δήλωσε ο κ. Αυγενάκης.

«Όπως μας ενημέρωσε, σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελληνικής, κι όχι της Σκοπιανής Κυβέρνησης, κος Τζανακόπουλος, αποτελεί δικαίωμα του κ. Ζάεφ να χρησιμοποιεί τον όρο «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία» στις δημόσιες τοποθετήσεις του μιας και δεν έχουν τυπικά ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες», ανέφερε ο γραμματέας της ΝΔ και πρόσθεσε: «Ενώ, η κυβέρνηση παραχωρεί ελαφρά τη καρδία γλώσσα και ταυτότητα, προσπαθεί διαρκώς να εφευρίσκει νέες δικαιολογίες για τα ατοπήματα του κ. Ζάεφ».

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε πως η ΝΔ υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία και πως δεν είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα, κάτι που, επισήμανε, πιστεύει το 70% των Ελλήνων πολιτών.

«Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να ξεχάσουμε τι ακριβώς συμβαίνει, είμαστε εδώ για να ελέγξουμε την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας, να φροντίσουμε τα εθνικά και τα οικονομικά μας συμφέροντα στη Βόρεια Ελλάδα και να διατηρήσουμε στο ακέραιο το δικαίωμά μας να μπλοκάρουμε την πορεία ένταξης των γειτόνων στην ΕΕ, εφόσον κρίνουμε ότι θίγονται τα εθνικά συμφέροντα», συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο