
Μαγικές φωτογραφίες: Η κόκκινη καταιγίδα που έπληξε τη Σάμο
Με το μοναδικό της «χρωστήρα» η Φύση ζωγράφισε ένα επιβλητικό φαινόμενο στον ουράνιο θόλο, την «κόκκινη καταιγίδα», το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κατά το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Φοίβος
Με το μοναδικό της «χρωστήρα» η Φύση ζωγράφισε ένα επιβλητικό φαινόμενο στον ουράνιο θόλο, την «κόκκινη καταιγίδα», το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κατά το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Φοίβος.
Σύμφωνα με τον φωτογράφο και συνεργάτη του ιστότοπου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου, Μανώλη Θράβαλο, η κακοκαιρία προκάλεσε ένα ιδιαίτερα έντονο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στις περιοχές αυτές Αλλεπάλληλοι κεραυνοί έκαναν τη νύχτα μέρα, ενώ η μεγάλη συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα χρωμάτιζε σε αποχρώσεις Σαχάρας τις συνεχείς λάμψεις.
Όπως εξήγησε ο κ. Θράβαλος, οι κεραυνοί είχαν καφέ απόχρωση λόγω της υψηλής συγκέντρωσης της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.
- Το Ιράν επιθυμεί διακαώς συμφωνία, λέει ο Τραμπ
- Οι ΗΠΑ χτυπούν πολιτικές και στρατιωτικές υποδομές στην Αχβάζ – Εκκενώθηκε παιδοογκολογικό νοσοκομείο
- Ισπανία – Αργεντινή σε έναν ιστορικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου (vids)
- Η Ουκρανία πραγματοποίησε δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου, σύμφωνα με τον παραιτηθέντα υπουργό Αμυνας
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Η Αθήνα απαντάει
- ΕΛΑΣ: Υπέρ της ενίσχυσης του μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο μέσω διαφανών και αξιοκρατικών διαδικασιών

