
Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από το αιματοκύλισμα στις Φιλιππίνες
Το ΙΚ δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα στην εκκλησία και έξω, στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή βομβιστική επίθεση σε καθεδρικό ναό στις νότιες Φιλιππίνες την ώρα της λειτουργίας, στην οποία τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που πρόσκειται στην τζιχαντιστική οργάνωση.
Το ΙΚ δημοσίευσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν μέσα στην εκκλησία και έξω, στον χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων, σύμφωνα με το εξειδικευμένο αμερικανικό κέντρο που παρακολουθεί τη δραστηριότητα του τζιχαντιστικού κινήματος στο Διαδίκτυο (SITE).
Η επίθεση σημειώθηκε στο νησί Τζόλο που έχει πληθυσμό στην πλειοψηφία του μουσουλμανικό, στον ταραγμένο νότο της χώρας. ‘Ηταν μια από τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις των τελευταίων ετών σε μια περιοχή που μαστίζεται επί μακρόν από αστάθεια.
Το νησί αποτελεί άντρο των ισλαμιστών ανταρτών της Αμπού Σαγιάφ, εξτρεμιστικής οργάνωσης η οποία συστήθηκε τη δεκαετία του 1990, όπως πιστεύεται χάρη στη χρηματοδότηση ενός μέλους της οικογένειας του ηγέτη της Αλ Κάιντα, του Οσάμα μπιν Λάντεν.
- Αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς στις Αχαρνές – 14 συλλήψεις
- ΠΑΟΚ – Βέστερλο 4-0: Ξέσπασε στο δεύτερο ημίχρονο με «Ντέλια» και Καμαρά
- Χειροκίνητο ή αυτόματο; Τι αποκάλυψαν Ιάπωνες επιστήμονες για την επίδραση της οδήγησης στον εγκέφαλο
- Θεσσαλονίκη: 30άρηδες οι δράστες των τριών εμπρηστικών επιθέσεων με γκαζάκια – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Χάρτης πρόβλεψης πυρκαγιών: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε 6 περιφέρειες την Κυριακή (5/7)
- Βιασμοί, μορφίνη και καμμένα πτώματα: To Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι ήταν φρικτά σκοτεινό





