Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιμένει στο σκέτο «Μακεδονία» ο Ζάεφ

Επιμένει στο σκέτο «Μακεδονία» ο Ζάεφ

Συνεχίζει να προκαλεί ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ καθώς σε κείμενο που ανάρτησε στο twitter για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος κάνει λόγο για 7200 Εβραίους που έπεσαν θύματα του ναζισμού στη «Μακεδονία»

Συνεχίζει να προκαλεί ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ καθώς σε κείμενο που ανάρτησε στο twitter για την Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος κάνει λόγο για 7200 Εβραίους που έπεσαν θύματα του ναζισμού στη «Μακεδονία», όταν λίγες ώρες νωρίτερα με δηλώσεις του, απευθυνόμενος προς την Ελλάδα, απέφευγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην ονομασία της χώρας του.

Έτσι, έπειτα από τις αναφορές της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας για «μακεδονο-ελληνική λύση», τη δήλωση του πρωθυπουργού πως η συμφωνία αποτελεί «κοινή νίκη, για την οποία «Έλληνες και Μακεδόνες θα πρέπει να είναι περήφανοι» και την ανάρτησή του στο Τwitter πως η «Μακεδονία είναι κομμάτι του δημοκρατικού κόσμου», το τελευταίο διάστημα, μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, επανήλθε με νέο tweet.

Συγκεκριμένα στο Twitter ο Ζάεφ αναφέρει: «Την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος, θα μείνουμε ενωμένοι εξ ονόματος των εκατομμυρίων γυναικών, ανδρών και παιδιών, συμπεριλαμβανομένων 7200 Εβραίων από τη Μακεδονία, που έπεσαν θύματα του ναζισμού, και θα πούμε: Ας μην ξεχάσουμε ποτέ, για να μην επαναληφθεί η ιστορία».

Νωρίτερα, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εξέφραζε «την ευγνωμοσύνη του στον φίλο του» πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη συμφωνία, η οποία – όπως σημείωνε – επετεύχθη διότι κάθε πλευρά «έδωσε κάτι» και πρόσθετε πως: «Οι πολίτες της χώρας μας και της φίλης μας της Ελλάδας, μπορούν να είναι υπερήφανοι σήμερα. Είναι η γενιά που έβαλε τέλος σε ένα επεισόδιο της αβέβαιης ειρήνης στα Βαλκάνια»

«Με την αποδοχή και την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, νικητές είναι όλοι οι πολίτες και των δύο χωρών αλλά επίσης και οι πολίτες όλης της περιοχής», συμπλήρωνε στη δήλωσή του και προσέθετε ότι: «Νικητές είναι επίσης εκείνοι που τάχθηκαν κατά της Συμφωνίας, επειδή και για εκείνους επίσης έρχεται μια εποχή ευημερίας, ειρήνης και φιλίας, καθώς και για τους προοδευτικούς πολίτες και των δύο χωρών».

«Οι θαρραλέοι πολίτες επέλεξαν να απορρίψουν τις σκιές του παρελθόντος και να δώσουν στον κόσμο μια νέα Βαλκανική των ευκαιριών και της πολιτικής σταθερότητας, έναν τόπο συνδεδεμένων γειτόνων και φιλίας, μια περιοχή οικονομικής ανάπτυξης και πρότυπο ενσωμάτωσης, επισήμαινε και εξέφραζε την υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη του συγχαίροντας «τον φίλο μου, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για τη νικηφόρα ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Η ευγνωμοσύνη μου εκτείνεται στα Κοινοβούλια και των δύο χωρών. Σε όλους εκείνους τους θαρραλέους γυναίκες και άνδρες που επέλεξαν μαζί να δώσουν την ψήφο τους στο νικηφόρο μέλλον, μια ψήφο που θα βάλει τέλος στους φόβους οι οποίοι παρουσιάζονταν ως ανυπέρβλητοι. Επιλύσαμε μια διαφορά που παρουσιαζόταν ως αδύνατον να λυθεί», είπε στη δήλωσή του στο Πρακτορείο.

Και κατέληξε ο Ζόραν Ζάεφ: «Εγώ και ο φίλος μου ο πρωθυπουργός Τσίπρας καταλήξαμε σε μια συμφωνία πέρσι το καλοκαίρι. Μαζί με τις ομάδες μας, με επικεφαλής τους υπουργούς Εξωτερικών, καταλήξαμε σε μια στιγμή αποκάλυψης: η κάθε πλευρά πρέπει να δώσει κάτι προκειμένου να κερδίσει πολλά, πολλά περισσότερα σε αντάλλαγμα. Από σήμερα και στο εξής, έχουμε μια επαληθευμένη και βαθιά φιλία. Ξεκινώντας από σήμερα, προχωρούμε προς τα εμπρός με μεγαλύτερη δύναμη για να ενώσουμε τους πολίτες και των δύο χωρών. Το μέλλον δεν θα φαντάζει πλέον ως ολέθριο πεπρωμένο αλλά ως ένας κοινός δρόμος, στρωμένος με φιλικές προθέσεις και με αξίες που αναδύονται από την ευρωπαϊκή οικογένειά μας».

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024