
Πέθανε ο διακεκριμένος σχεδιαστής μόδας Γιώργος Μανούσκος
Έντυσε πολλές από τις «ντίβες» της εποχής, όπως τη Νάνα Μούσχουρη, τη Μελίνα Μερκούρη , τη Μαρινέλα , τη Μιμή Ντενίση και άλλες.
Μια μεγάλη απώλεια για τον κόσμο της μόδας. Ο Γιώγος Μανούσκος έφυγε νωρίς στα 74 του χρόνια. Εξαιρετικό ταλέντο, «ο καλύτερος της τάξης του» όπως συνήθιζε να λέει η συνάδελφος του Λουκία, αφού ήταν ο μόνος από τον χώρο που σχεδίαζε τόσο ρούχα όσο και υφάσματα.
Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του ” 70 ως συνεργάτης του Γιάννη Γαλάτη που μεσουρανούσε τότε στη Μύκονο. Διηύθυνε τους μεγαλύτερούς οίκους μόδας της εποχής, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε και με την ενδυματολογία ως καθηγητής τη σχολής Βακαλό και συνεργάτης της Λυρικής σκηνής αλλά και του εμπορικού θεάτρου.
Από αστική οικογένεια επιστημόνων, ιδιαίτερης μόρφωσης και καλλιέργειας, απόγονος του δημάρχου Πειραιά (1938-1941) Μιχαήλ Μανούσκου που υπήρξε συνιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Ολυμπιακού. Έζησε για χρόνια στο Παρίσι, αρνήθηκε όμως να εγκαταλείψει την Ελλάδα επαγγελματικά, παρά τις δελεαστικές προτάσεις του οίκου μόδας Μπαλμέν, να εργαστεί σαν στυλίστας του στην Γαλλία.
Έντυσε πολλές από τις «ντίβες» της εποχής, όπως τη Νάνα Μούσχουρη, τη Μελίνα Μερκούρη , τη Μαρινέλα , τη Μιμή Ντενίση και άλλες.
Υπήρξε ένας χαρισματικός καλλιτέχνης με μεγάλη ευαισθησία και αστείρευτο χιούμορ.
Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στις 13.30 στον Βύρωνα.
- Τραμπ: Οι επιθέσεις στο Ιράν θα συνεχιστούν μέχρι να πω ότι αρκεί
- ΗΠΑ: Κύμα ζέστης-ρεκόρ πλήττει τις δυτικές περιοχές και εξαπλώνεται στις ανατολικές ακτές
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε εμπορικά πλοία στην Οδησσό
- Σφοδροί βομβαρδισμοί των ΗΠΑ στα παράλια του Ορμούζ – Επιθέσεις του Ιράν σε αμερικανικά πλοία
- Ιταλία: Ηττα της Μελόνι σε ψηφοφορία στη Βουλή – Εκλογές ζητά η αντιπολίτευση
- Το κοντράστ των συναισθημάτων: Η απόλυτη ευτυχία για τους Ισπανούς, απογοήτευση για τους Γάλλους (vids)

