Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «ατού» του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Χρήστου Χριστοδούλου

Τα «ατού» του νέου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Χρήστου Χριστοδούλου

Πέντε βασικά χαρακτηριστικά του μέχρι πρότινος αρχηγού ΓΕΑ Χρήστου Χριστοδούλου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να επιλεγεί για τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Πέντε βασικά χαρακτηριστικά, πέντε ατού, του μέχρι πρότινος αρχηγού ΓΕΑ Χρήστου Χριστοδούλου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ώστε να επιλεγεί για τη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Το 1ο: Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πλούσια εμπειρία και πολλές παραστάσεις στο πεδίο της στρατιωτικής διπλωματίας χάρη στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος» που διοργάνωνε η Πολεμική Αεροπορία αλλά και στο διεθνές συνέδριο αεροπορικής ισχύος.

Μάλιστα, αυτές οι διοργανώσεις τον έχουν βοηθήσει να διατηρεί άριστες σχέσεις με τους πρέσβεις ξένων χωρών και ιδιαίτερα με αυτούς των ΗΠΑ ( Πάιατ) και της Μεγάλης Βρετανίας. Τέτοια τριβή στις διεθνείς επαφές και σχέσεις είναι κάτι απολύτως απαραίτητο για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το 2ο: Ως αρχηγός ΓΕΑ ο Χρήστος Χριστοδούλου διατηρούσε πολύ καλές σχέσεις με την κυβέρνηση και το Μαξίμου, πράγμα το οποίο μέτρησε προκειμένου τελικώς να επιλεγεί από το ΚΥΣΕΑ για το τιμόνι του ΓΕΕΘΑ.

Πολύ καλές σχέσεις διατηρεί και με τον σημερινό υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη. Είχαν καλή συνεργασία στο διάστημα που ήταν ο ένας αρχηγός ΓΕΑ και ο άλλος αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Όπως προεξοφλείται λοιπόν, ο Ευάγγελος Αποστολάκης επέλεξε έναν ανώτατο στρατιωτικό με τον οποίο θα μπορεί και τώρα να συνεργάζεται καλά.

Το 3ο: Θεωρείται χαμηλών τόνων αλλά ταυτόχρονα είναι και «σούπερ»επιχειρησιακός καθώς έχει στο ενεργητικό του 4.400 ώρες πτήσης με μαχητικά αεροσκάφη και άλλα αεροπλάνα, ενώ έχει διατελέσει και διοικητής του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας από το 2015 έως το 2017.

Το 4ο: Ο Χρήστος Χριστοδούλου γνωρίζει από πρώτο χέρι το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, καθώς τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αναλάβει το έργο της αναχαίτισης των τουρκικών μαχητικών που κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Το 5ο: Εχει εμπειρία και από μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα αφού χειρίστηκε το θέμα της αναβάθμισης των F-16.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024