Στόχος βανδάλων έγινε σήμερα το μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Αγνωστοι ξήλωσαν και κατέστρεψαν τις αναμνηστικές πλάκες του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που βρίσκεται εντός του χώρου της πανεπιστημιούπολης, κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα που το μνημείο γίνεται στόχος βανδαλισμού. Είχε προηγηθεί επίθεση τον Ιούλιο του 2018, όταν άγνωστοι πέταξαν μπλε μπογιές κι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στις μαρμάρινες πλάκες του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που καταστράφηκε το 1942.
Τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας προκαλεί το νέο κρούσμα βανδαλισμού του μνημείου του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου, που σημειώθηκε στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
«Η Πρυτανεία, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του συνόλου της πανεπιστημιακής κοινότητας, καταδικάζει απερίφραστα το γεγονός και καλεί την κοινωνία με όλους τους φορείς της σε εγρήγορση απέναντι στα φαινόμενα φυλετικού μίσους, τυφλής βίας και καταστροφών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΘ άγνωστοι βάνδαλοι ξήλωσαν σήμερα και έσπασαν τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου που είναι αφιερωμένο στο εβραϊκό νεκροταφείο, το οποίο υπήρχε μέχρι την Κατοχή στο χώρο του Πανεπιστημίου.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).