
Σήμερα η απολογία Κορκονέα για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου
Ύστερα από περίπου δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και απόλυτης σιωπής από την πλευρά του, αφού σπανίως έλαβε το λόγο, ο Κορκονέας αναμένεται να περιγράψει όσα -κατά την άποψή του συνέβησαν εκείνο το βράδυ
Με την απολογία του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.
Ύστερα από περίπου δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και απόλυτης σιωπής από την πλευρά του, αφού σπανίως έλαβε το λόγο, ο Κορκονέας αναμένεται να περιγράψει όσα -κατά την άποψή του συνέβησαν εκείνο το βράδυ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην ειδικός φρουρός, ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι πυροβόλησε σε ευθεία βολή, δεν θα παρεκκλίνει από την αρχική του υπερασπιστική θέση. Και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ο Επαμ. Κορκονέας επιχείρησε να πείσει -ανεπιτυχώς οπως φάνηκε στη συνέχεια- ότι ο ίδιος βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, καθώς με τον συγκατηγορούμενο και συναδελφό του, Βασίλη Σαραλιώτη, δέχθηκαν «επίθεση με πέτρες και μπουκάλια» από περιπου 20 άτομα. Αλλά ακόμη και αν κάτι τέτοιο δεν γινόταν δεκτό από το ΜΟΔ Άμφισσας, ο πρώην ειδικός φρουρός είχε υποστηρίξει πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, αλλά φοβούμενος για τη ζωή του, είχε βγάλει το όπλο του και είχε πυροβολήσει δύο φορές.
«Αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, έχω ακόμα στο μυαλό μου τους έντονους ήχους από σπασίματα και φωνές. Τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή είναι πάρα πολλά. Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει χρήση του όπλου και έχω συγκλονιστεί. Λέω στον συνάδελφο “πάμε να φύγουμε”. Θυμάμαι, ότι κοιταζόμασταν, χωρίς να μιλάμε» ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε απολογούμενος πρωτοδίκως το 2009.
Οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων (εκείνη του Βασίλη Σαραλιώτη εκτός απροοπτου αναμένεται να λάβει χώρα την Παρασκευή), που ακολουθούν την αποδεικτική διαδικασία, σηματοδοτούν την αρχή του τέλους για τη δευτεροβάθμια δίκη. Ακολουθεί η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων, στη συνέχεια οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής και τέλος η ετυμηγορία του ΜΟΕ Λαμίας.
- Δικηγόροι: Δεν συμμετέχουμε στην υλοποίηση της ΚΥΑ – Θύελλα αντιδράσεων για το «μπόνους» σε υποθέσεις ασύλου
- «Ψαρεύω από 9 ετών»: Ο 15χρονος με τους 158 λαγοκέφαλους μιλά για το μεγαλύτερο ψάρι που έπιασε
- Live streaming: ΠΑΟΚ – Βέστερλο
- Μελίνα Ασλανίδου: Αποκάλυψε ποια ήταν η συμβουλή που της έδωσε η Μαρινέλλα και δεν θα ξεχάσει ποτέ
- Συναγερμός για φωτιά στη Ρόδο – Στη μάχη της κατάσβεσης και ελικόπτερο
- Πετράλωνα: Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε γειτονικά κτίρια μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας
