Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανέτοιμη η κυβέρνηση για τις 120 δόσεις

Ανέτοιμη η κυβέρνηση για τις 120 δόσεις

Πάει πίσω η ρύθμιση έως 120 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες καθώς μέχρι στιγμής το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση προς τους επικεφαλής των θεσμών

Πάει πίσω η ρύθμιση έως 120 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες καθώς μέχρι στιγμής το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση προς τους επικεφαλής των θεσμών παρά τις όποιες συζητήσεις είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα μεταξύ στελεχών υπουργείων και τεχνικών κλιμακίων της Τρόικας.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που συμμετείχε στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών ακόμη δεν έχει γίνει μία τέτοια πρόταση και μάλιστα δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν τελικά θα γίνει αυτή η πρόταση προς τους θεσμούς. Όταν γίνει τότε θα τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων. Για την ώρα δεν έχουν λάβει οι θεσμοί κάποια συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να διευκολυνθούν 4.000.000 πολίτες που χρωστούν στην εφορία συνολικά 104 δισ. ευρώ και περίπου 85 δισ. προσαυξήσεις.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες αλλά και δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού Εργασίας, η ρύθμιση είναι έτοιμη και θα προβλέπει ακόμη και κούρεμα βασικής οφειλής αλλά και προσαυξήσεων.

Από τη συζήτηση των κυβερνητικών παραγόντων με τους θεσμούς σήμερα, Πέμπτη, προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά σκοπεύει να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού ακόμη και να δεν τα βρούνε με τους εκπροσώπους των θεσμών στο ύψος της αύξησης. Εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται από 7,5% έως 10%.

Επίσης, αφήνεται ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του ν. Κατσέλη ενώ το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια δεν θα είναι μέρος της έκθεσης που θα συντάξουν οι θεσμοί το επόμενο διάστημα.

Πάντως το βέβαιο είναι ότι οι δανειστές θα ενοχληθούν αν δεν καλύψει η ελληνική πλευρά και τις 16 δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει προηγούμενων διαπραγματεύσεων και συμφωνιών.

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024