Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πολύ αργά για αντιπολίτευση κ. Καμμένε

Πολύ αργά για αντιπολίτευση κ. Καμμένε

Μας περιμένουν, όπως φαίνεται, ωραίες  ημέρες. Οπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες των σκηνικών που έχουν στηθεί αυτές τις ημέρες στη Βουλή, «ο Πάνος διέβη τον Ρουβίκωνα. Θα βασανίσει τον Τσίπρα με το μαρτύριο της σταγόνας»

Ο Πάνος Καμμένος πήρε το όπλο του (τρόπος τού λέγειν, δηλαδή) και… ξεσπάθωσε (πάλι τρόπος τού λέγειν) εναντίον των πρώην συνεταίρων του στην κυβέρνηση. Αποκάλεσε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στην οποία έως πριν από λίγες ημέρες συμμετείχε,  «κυβέρνηση αποστατών» που έχει χάσει το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Εως τώρα αποφεύγει να επιτεθεί ευθέως στον κ. Τσίπρα, πέραν του ότι τον κατηγόρησε ότι του είπε δύο φορές ψέματα για τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά για όσους γνωρίζουν τον χαρακτήρα του, είναι ζήτημα χρόνου να επιτεθεί και στον Πρωθυπουργό.

Ο οποίος μου λένε, όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης»,  ότι δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, αλλά εάν δεχτεί επίθεση από τον κ. Καμμένο, θα επιτεθεί και αυτός. Με στοιχεία όμως. Μας περιμένουν, όπως φαίνεται, ωραίες  ημέρες. Οπως έλεγαν αυτόπτες μάρτυρες των σκηνικών που έχουν στηθεί αυτές τις ημέρες στη Βουλή, «ο Πάνος διέβη τον Ρουβίκωνα. Θα βασανίσει τον Τσίπρα με το μαρτύριο της σταγόνας». Προς το παρόν ο κ. Καμμένος βάζει τον κ. Κατσίκη να λέει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με την κυβέρνηση και επιτίθεται σε συνεργάτες του κ. Τσίπρα και συγκεκριμένα στους… Νίκους, δηλαδή στον Νίκο Κοτζιά, στον Νίκο Βούτση και στον Νίκο Φίλη. Τώρα τελευταίως και στην Ελενα Κουντουρά…

Ενα πρώτο δείγμα είναι η ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο και τον νεοαποκτηθέντα βουλευτή Αριστείδη Φωκά, προερχόμενο από την Ενωση Κεντρώων, κατά της Ελενας Κουντουρά. Ερώτηση στην οποία αφήνονται αιχμές για θέματα οικονομικής διαχείρισης από την υπουργό Τουρισμού, αφού μεταξύ άλλων ζητούνται να κατατεθούν: Οι συμβάσεις για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό και το κόστος τους. Οι εταιρείες με τις οποίες έγιναν οι συμβάσεις, τα στοιχεία διεξαγωγής διεθνών διαγωνισμών, των εταιρειών που ανέλαβαν τα έργα, οι δαπάνες για το έτος πολιτισμού Ελλάδας – Ρωσίας.

Φυσικά όλα αυτά που ζητάει να μάθει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ έγιναν ενώ ο κ. Καμμένος ήταν υπουργός Αμυνας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η κυρία Κουντουρά ήταν υπουργός Τουρισμού με τη στήριξη και την επιλογή του κ. Καμμένου. Αλλωστε μπορούσε κάλλιστα να ρωτήσει την κυρία Κουντουρά εάν ήταν σπάταλη ή όχι (και πού ξοδεύει τα λεφτά του υπουργείου της) προτού  τη διαγράψει, σε εκείνο το περιβόητο γεύμα με ψαρικά που είχαν (μαζί και με τον κ. Κόκκαλη), λίγο προτού η κυρία Κουντουρά τού ανακοινώσει ότι όχι μόνον θα ψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης, αλλά και τη συμφωνία των Πρεσπών.

Την έβαλε (εκ των υστέρων) για καλά στο στόχαστρο την Ελενα Κουντουρά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, ο οποίος ανήρτησε σκίτσο που απεικονίζεται χαμογελαστός ο Αλέξης Τσίπρας να έχει τοποθετήσει έξω από το Μαξίμου μια ταμπέλα που γράφει «ενοικιάζονται δωμάτια», και να υποδέχεται την Ελενα Κουντουρά ως κατάκοπη τουρίστρια που αναζητεί στέγη. Στη λεζάντα ο πρώην υπουργός Αμυνας γράφει: «Και νέα αύξηση του τουρισμού τον Ιανουάριο». Είναι αυτό που λένε «οι μεγάλοι έρωτες καταλήγουν σε μεγάλο μίσος».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024