Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα πυρά Καμμένου κατά Τσίπρα : Υπέκυψε στις πιέσεις Μέρκελ για το Μακεδονικό

Νέα πυρά Καμμένου κατά Τσίπρα : Υπέκυψε στις πιέσεις Μέρκελ για το Μακεδονικό

Πιστός μόνο στη γραμμή της προσωπικής του διάσωσης, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του πρώην συγκυβερνήτη Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι υπέκυψε στις πιέσεις Μέρκελ και μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παραδίδουν το όνομα της Μακεδονίας.

Πιστός μόνο στη γραμμή της προσωπικής του διάσωσης, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν τον καταποντισμό του, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του πρώην συγκυβερνήτη και φίλου Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, κατήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός υπέκυψε στις πιέσεις του ξένου παράγοντα και ειδικότερα της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη παραδίδουν το όνομα της Μακεδονίας.

Παράλληλα -στο γνωστό μελοδραματικό ύφος- ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι τον εξαπάτησε σχετικά με το χρόνο που θα έφερνε το ζήτημα του Μακεδονικού, ενώ «οι ΑΝΕΛ τον εξέλεξαν πρωθυπουργό και τέσσερα χρόνια ούτε μια ανακοίνωση δεν βγήκε εναντίον για τόσα θέματα, δεν χαλάσαμε τις καρδιές μας ούτε μια φορά». Για να καταλήξει στην προειδοποιητική βολή: «Δεν πρέπει να κρατήσει στελέχη που προέρχονται από τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση. Περιμένω να δω τον ανασχηματισμό. Πρόκειται για casus belli· πόλεμος ξεκάθαρα».

Και τι σημαίνει casus belli για τον Πάνο Καμμένο; Πιθανότατα αποκαλύψεις χωρίς τέλος, αφού είναι γεγονός ότι δύο τόσο στενοί συνεργάτες γνωρίζουν πλήθος μυστικών ο ένας για τον άλλο. Αλλωστε, μια πρόγευση υπάρχει με την επίθεση που έχει εξαπολύσει εναντίον του Νίκου Κοτζιά, καθώς και την παράπλευρη απώλεια της Έλενας Κουντουρά, εναντίον της οποίας στράφηκε με ερώτημα που έθεσε στη Βουλή για τις δαπάνες της τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό.

Ωστόσο, όσο κι αν προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τον συγκυβερνήτη του για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Πάνος Καμμένος δεν πείθει ως Μακεδονομάχος. Απόψε, επιχείρησε να εξομοιώσει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο ζήτημα του Μακεδονικού, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται σε κοινή γραμμή παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας. «Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι πακέτο· παραδίδουν τη Μακεδονία και φοβάμαι αύριο ενδεχομένως και την Κύπρο με ένα νέο σχέδιο Ανάν»…

Το πολιτικό μέλλον του προέδρου των ΑΝΕΛ είναι ξεκάθαρα αβέβαιο και η πίεση τόσο μεγάλη που ο Πάνος Καμμένος πέφτει σε αντιφάσεις και λογικά ολισθήματα. Υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να πέσει η κυβέρνηση τον Ιούνιο με την πρόταση μομφής της ΝΔ, αλλά τώρα θα ψήφιζε υπέρ αν η αξιωματική αντιπολίτευση υπέβαλε νέα πρόταση δυσπιστίας και καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν την καταθέτει -παρά το γεγονός ότι δεν θα είχε καμία διαφορά ως προς το αποτέλεσμα από την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προ ολίγων ημερών.

Σύμφωνα με τη «λογική» Καμμένου, η μη κατάθεση ψήφου δυσπιστίας από τη ΝΔ εναντίον της κυβέρνησης τώρα, «καταρρίπτει τον μύθο του Ιουνίου», ότι δηλαδή αν και η ΝΔ προσπάθησε να ρίξει την κυβέρνηση τον Ιούνιο και να μπλοκάρει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ήξερε πως δεν θα τα κατάφερνε, άρα δεν ήθελε να την ρίξει πραγματικά… Βέβαια, ο Πάνος Καμμένος απέφυγε να σχολιάσει ότι η ΝΔ δεν κατάφερε τον Ιούνιο να ρίξει την κυβέρνηση και να μπλοκάρει τη Συμφωνία γιατί ο ίδιος κράτησε την κυβέρνηση όρθια και έδωσε το στυλό στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Κοτζιά…

Ο Πάνος Καμμένος, στην προσπάθειά του να ξεπλύνει τη στάση που έχει τηρήσει στο Μακεδονικό, δεν δίστασε να συνταχθεί με τη Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν στήριξε την ένσταση αντισυνταγματικότητας που υπέβαλε η ΧΑ κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών! Στην ερώτηση αν θα ψήφιζε μαζί με την ΧΑ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε: «Βεβαίως θα ψηφίζαμε», ενώ στη συνέχεια «διόρθωσε» λέγοντας: «Υπήρχε και η δική μας πρόταση που κάλυπτε αυτά που έλεγε η ΝΔ».

Ερωτηθείς για τα σενάρια συνεργασίας με άλλες δυνάμεις της άκρας δεξιάς εν όψει των εκλογών, ο Πάνος Καμμένος δεν απέκλεισε κάτι, παρά μόνο ότι δεν μπορεί να συμπλεύσει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη επειδή υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο και «παρήγαγε» στελέχη όπως ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024