Καθημερινές είναι οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία της χώρας.

Αυτή την φορά με νέα ανακοίνωση γίνεται λόγος για το νοσοκομείο Σαντορίνης που μετά από 2,5 χρόνια από τα εγκαίνιά του αποτελεί επικίνδυνο έδαφος τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ Α.Ε.) το μόνο στο ΕΣΥ διοικείται από τον φίλο του Πολάκη, λαστιχά στο επάγγελμα κο Πανοτόπουλο.

Κανονικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια 2 ½ χρόνια μετά θα έπρεπε να λειτουργεί με ασφάλεια. Οι γυναίκες να γεννούν και οι αιμακαθαιρόμενοι ασθενείς να κάνουν αιμοκάθαρση στο τόπο τους όπως είχε υποσχεθεί. Να γίνονται πάσης φύσεως χειρουργεία στο Νοσοκομείο και όχι μόνο αιμορροΐδες.

Το Νοσοκομείο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 να λειτουργεί με 35 γιατρούς (25 γιατροί ήταν του ΕΣΥ με μεταφορά από το Κέντρο Υγείας του νησιού που έκλεισε). Σήμερα σύνολο είναι μόνο 25. 1 γυναικολόγος με μπλοκάκι και 1 παιδίατρος. Ως εκ τούτω δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί. Υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει κανείς νεφρολόγος ιατρός. Με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και να είναι μονίμως κλειδωμένη.

Υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός Ιατρός. Άρα δεν γίνονται χειρουργεία ούτε καν αιμορροΐδες!!! Οι αεροδιακομιδές ασθενών συνεχίζουν αμείωτες αφού το Νοσοκομείο δεν πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε δεν συμμετείχε στην προκήρυξη ενδιαφέροντος κανένας Αναισθησιολόγος ιατρός, κανένας Χειρουργός, κανένας Νεφρολόγος. Με συνέπεια ούτε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η απάθεια του Διοικητή του Νοσοκομείου παρά την επικινδυνότητα και την εργασιακή εξουθένωση των γιατρών.

Πέντε (5) γιατροί λόγω υπερκόπωσης με έκτακτα προβλήματα υγείας αεροδιακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο της χώρας. Ούτε την υγεία των γιατρών δεν μπορεί να εξασφαλίσει το Νοσοκομείο!!! Η Γυναικολόγος αεροδιακομίστηκε προχθές και πριν μέρες ο Νευρολόγος, η Οδοντίατρος, ο Αναισθησιολόγος, ο Ακτινολόγος.

Υπέβαλαν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου για την επικινδυνότητα των υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης.

Συνεχίζουν να υπάρχουν μόνο δύο μαίες. Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, ψυχίατρος στο Νοσοκομείο.

Η ΜΑΦ 5 κλινών λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός!!! Δεν υπάρχει τμήμα Αιμοδοσίας. 35 υπάλληλοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας που έκλεισε, ο ένας πάνω στον άλλο!!!

Κατά τα’ άλλα χρεώνει τους Ασθενείς χρυσές τις υπηρεσίες που παρέχει.

Γράψτε το σχόλιο σας