Αναγκαστική προσγείωση σε πόλη της Σιβηρίας πραγματοποίησε νωρίτερα αεροσκάφος της Aeroflot που είχε ως προορισμό τη Μόσχα. Η πτήση SU1515 προσγειώθηκε στην πόλη Khanty-Mansiysk επιβεβαίωσε η αεροπορική εταιρεία.

Στο αεροσκάφος, ένα Boeing 737 VP-BRR, βρίσκονται 67 επιβάτες και επτά μέλη του πληρώματος.

Η πτήση της Aeroflot από την πόλη Σουργκούτ της Σιβηρίας προς τη Μόσχα αναγκάστηκε να προσγειωθεί σε απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων από τον αρχικό προορισμό της εξαιτίας της απαίτησης επιβάτη να εκτραπεί από την πορεία της και να κατευθυνθεί προς το Αφγανιστάν.

Ο φερόμενος ως αεροπειρατής, που εξ όσων έγιναν γνωστά δεν ήταν οπλισμένος, βρίσκεται ήδη υπό κράτηση. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για Ρώσο ηλικίας 41 ετών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο εν λόγω άνδρας έχει συλληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν για επιθετική συμπεριφορά λόγω μέθης.

Τα μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με πηγές, είχαν καταφέρει να πείσουν τον φερόμενο ως αεροπειρατή ότι το αεροπλάνο χρειαζόταν ανεφοδιασμό.

Τουλάχιστον 10 αστυνομικές διμοιρίες είχαν σπεύσει στο αεροδρόμιο της πόλης Khanty-Mansiysk, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti.