Μεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ εναντίον δυνάμεων του Ιράν στο συριακό έδαφος. Η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας, ανακοίνωσε πως κατέρριψε το μεγαλύτερο μέρος των πυραύλων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Ισραήλ επιτέθηκε στη Δαμασκό τόσο από αέρος όσο και από εδάφους με κατευθυνόμενους πυραύλους. Ωστόσο, η αντιαεροπορική άμυνα της Συρίας ήταν σε θέση να καταρρίψει ένα σημαντικό μέρος τους, όπως ανέφερε τη Δευτέρα συριακή στρατιωτική πηγή.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στη Δαμασκό από τη 1:10 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. τοπική ώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας (23.10 GMT την Κυριακή).

«Ο Ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε μια μαζική αεροπορική και επίγεια επίθεση με αρκετά »κύματα» κατευθυνόμενων πυραύλων, τα οποία όμως αναχαιτίστηκαν από την συριακή αντιαεροπορική άμυνα ένα σημαντικό μέρος των πυραύλων καταστράφηκε πριν φτάσουν τους στόχους τους», ανέφερε.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Ikhbariya ανέφερε ότι οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας της Συρίας είχαν καταρρίψει «δεκάδες» ισραηλινούς πυραύλους. Ο οργανισμός σημείωσε ότι στην επίθεση χρησιμοποιήθηκαν διάφορα είδη όπλων και ότι οι πύραυλοι είχαν εκτοξευθεί από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου, καθώς και από το βόρειο τμήμα της περιοχής της Γαλιλαίας και από την περιοχή της θάλασσας της Γαλιλαίας.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (IDF) δήλωσαν ότι επιτίθενται σε ιρανικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας το βράδυ της Δευτέρας και συγκεκριμένα στη Δύναμη Quds του Ιράν. Οι Ισραηλινοί προειδοποίησαν τις δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης να μην επιχειρήσουν να τους αποτρέψουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο