Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η Λαμία του έχει πάρει τον… αέρα

Η Λαμία του έχει πάρει τον… αέρα

Για δεύτερη φορά σε έντεκα μέρες και τρίτη σε ισάριθμα ματς, η Λαμία βρήκε το... κουμπί του Παναθηναϊκού. Μεγάλη νίκη 1-0 για την ομάδα του Μάκη Χάβου με γκολάρα του Μπερτόλιο

Για δεύτερη φορά σε έντεκα μέρες και τρίτη σε ισάριθμα ματς η Λαμία βρήκε το… κουμπί του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε των πράσινων 1-0 με γκολάρα του Μπερτόλιο, κατακτώντας μια πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην Σούπερ Λίγκα.

Ο Παναθηναϊκός ίσως στη χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ηττήθηκε και πάλι από την ομάδα του Χάβου, επιβεβαίωσε πως περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος και μπλέκει πλέον σε περιπέτειες για την πρώτη πεντάδα. Καλύτεροι σε όλο το ματς οι γηπεδούχοι, με εξαιρετικούς τους Μπερτόλιο και Μπαράλες, οι οποίοι συνεργάστηκαν στο γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα τους.

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ίσως το χειρότερο ημίχρονο της σεζόν στο πρώτο μέρος. Η ομάδα του Δώνη δεν είχε καμία συνοχή μεταξύ των γραμμών της, τα επιθετικά «ατού» ήταν εξαφανισμένα από το στήσιμο των γηπεδούχων, οι ποδοσφαιριστές του Χάβου έτρεχαν περισσότερο και είχαν τον έλεγχο.

Με ένα 4-2-3-1, η Λαμία κέρδισε το κέντρο, αλλά το κυριότερο ήταν πως οι παίκτες της έμπαιναν με περισσότερη ενέργεια και έβγαζαν περισσότερο πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, με αποτέλεσμα να κλέβουν εύκολα την μπάλα και να βγάζουν ευκαιρίες.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο 22’, λεπτό που ο Μπαράλες έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, οι τελικές ήταν πέντε για τη Λαμία και καμία για τον Παναθηναϊκό.

Η πρώτη ήρθε στο 29’, όταν οι «πράσινοι» έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν. Ο Μπουζούκης στην πρώτη καλή στιγμή του στο ματς πέρασε υπέροχη κάθετη πάσα στον Μουνιέ, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ, σπρώχτηκε από τον Αντέτζο, με την μπάλα να μένει «ζωντανή» και τον διαιτητή να αφήνει πλεονέκτημα, καθώς έφτασε στον Μακέντα. Ο Ιταλός, όμως, έχοντας «φάτσα» την εστία πλάσαρε άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Ο Μακέντα είχε ακόμα μία καλή στιγμή στο 41’, αλλά έπιασε αέρα μέσα στην περιοχή, με τη Λαμία να αντιδρά και να χάνει πολύ καλή ευκαιρία με τον Μπερτόλιο να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Μπαράλες – Μπερτόλιο και… γκολάρα

Οι δύο καλύτεροι παίκτες του γηπέδου, ο Μπερτόλιο και ο Μπαράλες, που είχαν εξαιρετική συνεργασία στο πρώτο μέρος και ταλαιπώρησαν αρκετά την – έτσι κι αλλιώς πολύ προβληματική – άμυνα του Παναθηναϊκού, ήταν οι δύο που συνεργάστηκαν για το 1-0 της Λαμίας.

Μόλις εφτά λεπτά μετά το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, έπειτα από ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Αντέτζο, ο Μπαράλες, που κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες με Κολοβέτσιο και Μαυρομάτη, πήρε κεφαλιά προς τα πίσω, με τον Μπερτόλιο να κάνει την κίνηση και με μια «βολίδα» έξω από την περιοχή να στέλνει την μπάλα στο «παραθυράκι» του Διούδη για το 1-0.

Το γκολ έδωσε στη Λαμία αυτό που έψαχνε. Την ευκαιρία να κλείσει όλους τους χώρους από τη μέση και πίσω, να… οχυρωθεί, να κρατήσει μακριά τους παίκτες του Παναθηναϊκού και να ψάξει μέσω των αντεπιθέσεων να τελειώσει το ματς. Θα μπορούσε να το κάνει στο 58’ και στο 60’, αλλά ο Διούδης κράτησε στα σουτ των Καραμάνου και Μπαράλες, την ώρα που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του. Αργός, προβλέψιμος και με πολλές… γιόμες όσο η ώρα περνούσε.

Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσε να είχε φτάσει στην ισοφάριση αρχικά σε ένα ανεπανάληπτο τετ α τετ που βγήκε ο Γιόχανσον, με τον Σαράνοβ να διώχνει σε κόρνερ στο 62’ και ένα λεπτό αργότερα με τον Μακέντα να δείχνει ξανά ότι βρίσκεται σε… ντεφορμάρισμα, χάνοντας ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή την ευκαιρία του αγώνα.

Ο Δώνης φόρτωσε την επίθεσή του, βάζοντας και Βέργο και Καμπετσή δίπλα στον Μακέντα και το τελευταίο τέταρτο του αγώνα παιζόταν μονίμως στο μισό που αμυνόταν η Λαμία. Ωστόσο οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί και έφτιαξαν μονάχα μια ευκαιρία, με τον Καμπετσή να αστοχεί εξ επαφής μέσα από την περιοχή στο 93’ του αγώνα. Το 1-0 δεν άλλαξε, με τη Λαμία να μετράει πλέον τρεις νίκες και μία ισοπαλία εντός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό σε διάστημα 15 μηνών και τις δύο ομάδες να δίνουν ραντεβού την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ για το Κύπελλο.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς (36’ Μπουλούλης), Δημούτσος, Τομάς (81’ Καρυπίδης), Καραμάνος, Μπερτόλιο (66’ λ.τ. Επστάιν), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Δώνης (78’ Βέργος), Κάτσε, Μουνιέ (59’ Αλτμαν), Χατζηγιοβάνης (73’ Καμπετσής), Μπουζούκης, Μακέντα.

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024