«Το συλλαλητήριο ήταν μικρότερο από το προηγούμενο. Τα συνθήματα, η στόχευση ήταν όλα γνωστά. Φυσικά, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται είναι ένα στοιχείο δημοκρατικής συμμετοχής. Δυστυχώς, όμως, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Πήγαν άνθρωποι με κάποιες εθνικές ευαισθησίες για το θέμα της Μακεδονίας, σίγουρα όμως τον τόνο τον έδωσαν οι ακροδεξιοί με τα επεισόδια που δημιούργησαν, με τα συνθήματα όπως «οι πολιτικοί προδίδουν τη Μακεδονία», ή την απόπειρα να καταλάβουν τη Βουλή», δήλωσε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN» αναφορικά με το χθεσινό συλλαλητήριο

Διευκρίνισε, ωστόσο, πως δεν ήταν όλοι οι άνθρωποι στο συλλαλητήριο ακροδεξιοί «αλλά δεν έλειπε κανένας ακροδεξιός από εκεί και αυτοί έδωσαν το στίγμα. Είχαν στόχο να καταλάβουν τη Βουλή», ενώ απέρριψε τα περί προβοκάτσιας και αναρωτήθηκε εάν «ο κ. Μητσοτάκης είδε τι έγινε στα σκαλάκια της Βουλής».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός συνεχίζοντας την τοποθέτηση του σημείωσε: «Βεβαίως, δεν είναι ακροδεξιό κόμμα η ΝΔ, λαϊκό κόμμα είναι με φιλελεύθερους, δημοκρατικούς πολίτες που το ψηφίζουν, αλλά και με μια ισχυρή ακροδεξιά φωλιά που συνεχώς θέλει να φτιάξει σχέσεις με την ΧΑ. Χθες, ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταδικάσει την απόπειρα εισβολής και κατάληψης του Κοινοβουλίου από την ακροδεξιά. Δεν ήταν μια απλή βία, ήταν μια απόπειρα κατάληψης του Κοινοβουλίου. Δεν ήταν μια μολότοφ που πέταξε κάποιος, ήταν μια απόπειρα κατάληψης της Βουλής και ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να καταδικάσει», υπογράμμισε.

Ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε ότι «θα υπάρξουν σίγουρα 151 ψήφοι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών», καθώς και ότι θα έπρεπε η ψήφος για τόσο μεγάλης εθνικής σημασίας ζητήματα να είναι κατά συνείδηση, όπως αναφέρει και το Σύνταγμα.

Καταλήγοντας ο κ. Φίλης είπε πως δεν υπάρχει σκοπιμότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσει τα μικρότερα κόμματα, όπως κατηγορείται από την αντιπολίτευση. «Θέσαμε ένα θέμα που είναι ζήτημα αρχής για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επίλυση του Μακεδονικού είναι στο DNA του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πολιτική του», διευκρίνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας