Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγόπουλο αποτύπωσε τη φρίκη του βιασμού σε μια ζωγραφιά

Προσφυγόπουλο αποτύπωσε τη φρίκη του βιασμού σε μια ζωγραφιά

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη αποτύπωσε σε μια ζωγραφιά ένα 8χρονο αγόρι

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Θεσσαλονίκη αποτύπωσε σε μια ζωγραφιά ένα 8χρονο αγόρι.

Όπως αποκάλυψε η αστυνόμος Σοφία Κουσίδου, τμηματάρχη του τμήματος προστασίας ανηλίκων στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, το αγοράκι ζωγράφισε σε ένα χαρτί δυο φιγούρες να βρίσκονται πάνω σε ένα κρεβάτι, με μια γραμμή (πιθανώς σχοινί) να τις κρατά ακινητοποιημένες.

Στην ίδια τρομακτική ζωγραφιά εμφανίζεται ένα κεφάλι να κοιτάζει επιβλητικά προς το κρεβάτι.

Οπως εξήγησε η κυρία Κουσίδου -κατά την ημερίδα με θέμα «Ανήλικοι οι οποίοι αιτούνται ή δικαιούνται διεθνή προστασία και η αντιμετώπισή τους από το δικαστικό σύστημα»- σύντομα αποκαλύφθηκε ότι ο 8χρονος, μαζί με ένα ακόμη 11χρονο αγόρι, κακοποιούνταν σεξουαλικά από έναν 14χρονο, μέσα στη σκηνή, στη δομή προσφύγων, όπου διέμεναν.

Η επικεφαλής του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στη συγκέντρωση πληροφοριών για τη διερεύνηση τέτοιων περιστατικών, υποστηρίζοντας ότι στο εν λόγω συμβάν υπάλληλος ΜΚΟ αρνήθηκε να προσφέρει υπηρεσίες διερμηνείας (στους αστυνομικούς).

«Ο ανήλικος δράστης, ο οποίος βρισκόταν στη χώρα μας με τη μητέρα του εντοπίστηκε και συνελήφθη» ξεκαθάρισε η κ. Κουσίδου, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη για «έλλειψη συντονισμού για τέτοια περιστατικά που υπάρχει μεταξύ της αστυνομίας και διαφόρων οργανώσεων που εργάζονται στο προσφυγικό».

Η ίδια τόνισε ότι «σε χώρους φιλοξενίας, πρέπει να υπάρχει άμεσα καταγγελία για να μη δημιουργείται φημολογία που μπορεί να οδηγήσει σε περιστατικά αυτοδικίας.

Όμως, εκτός από τη δυσκολία που υπάρχει από τα ίδια τα θύματα να αποκαλύψουν την κακοποίηση- ζητώντας, επιπλέον, αστυνομικό του αντίστοιχου φύλου για να μιλήσουν- μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έχουν μια στρεβλή εικόνα αντιμετώπισης» κατέληξε η κ. Κουσίδου.

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024