Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Δείτε όλο το σχέδιο νόμου

Κατατέθηκε στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών – Δείτε όλο το σχέδιο νόμου

Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην αρμόδια επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα ενώ η συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφιστεί έως τα τέλη της εβδομάδας

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Το σχέδιο νόμου, κατατέθηκε νωρίτερα από την ημέρα που είχε προγραμματιστεί (σ.σ για τη Δευτέρα) μία ημέρα, μάλιστα  πριν τη διεξαγωγή του μεγάλου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην αρμόδια επιτροπή αναμένεται να ξεκινήσουν την Δευτέρα ενώ η συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφιστεί έως τα τέλη της εβδομάδας, ενδεχομένως λένε κάποιες «πηγές» ακόμη και την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση του προέδρου της Βουλής είναι η διαδικασία να προχωρήσει άνετα και όχι με τη στενή ερμηνεία του κανονισμού της βουλής, αναφορικά με την κύρωση των συμβάσεων.

Για τον λόγο αυτόν, οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα συζητούν στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής τη Δευτέρα στις 12.00. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο νόμου εισάγεται στην αρμόδια επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, στις 17:00 της Δευτέρας και η συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου.

Πάντως, από χθες, κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν ότι κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε».

Το σχέδιο νόμου με τίτλο «Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών» που κατατέθηκε στη Βουλή, θα συζητηθεί από τη Δευτέρα στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το νομοσχέδιο:

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024