Ο Νίκος Παπανδρέου πήρε θέση στη δημόσια συζήτηση για τη Συμφωνία, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του και στηρίζοντας τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το Newpost, απάντησε: «Εχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για τη μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με συνέντευξή, τμήματα της οποίας προδημοσιεύθηκαν την Παρασκευή, τάσσεται υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

«Η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.

»Η πρώτη έγνοιά μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό.

»Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή» αναφέρει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Γράψτε το σχόλιο σας