Νέο ραντεβού τον Φεβρουάριο έδωσαν Τραμπ και Κιμ
Η επόμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου
Η επόμενη σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν θα διεξαχθεί «γύρω στα τέλη Φεβρουαρίου» ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Η τοποθεσία της δεύτερης αυτής συνόδου δεν έχει ακόμη καθοριστεί. Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο ο Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Τσολ, το «δεξί χέρι» του Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Ο πρόεδρος ανυπομονεί να συναντήσει τον πρόεδρο Κιμ σε μια τοποθεσία που θα ανακοινωθεί αργότερα» είπε η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση, διάρκειας 90 λεπτών στο Οβάλ Γραφείο, του Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Τσολ.
Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση με τον απεσταλμένο της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι «οι συνομιλίες θα συνεχιστούν». Επισήμανε όμως ότι παρά την πρόοδο που σημειώνεται, οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ.
Η Ουάσινγκτον ζητά την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, που θα είναι εφικτό να επαληθευτεί πλήρως, πριν άρει τις κυρώσεις ενώ η Πιονγκγιάνγκ κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι απαιτούν τον μονομερή αφοπλισμό της, χωρίς να κάνουν καμία παραχώρηση.
Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Κιμ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον Τραμπ οποιαδήποτε στιγμή, αλλά προειδοποίησε ταυτόχρονα ότι θα μπορεούσε να αλλάξει στάση αν η Ουάσινγκτον διατηρήσει τις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας.
Τα τελευταία χρόνια ο ΟΗΕ έχει επιβάλει σειρά κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα. Η χώρα έχει προχωρήσει σε έξι πυρηνικές δοκιμές ενώ ανέπτυξε και έκανε δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων που, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα ήταν σε θέση να πλήξουν τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.
- ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτή η πλατφόρμα για διορθώσεις στο Ε9 – Τι πρέπει να προσέξετε
- Κραυγή αγωνίας για Δημοτική Κοινότητα της χώρας-Μείωση πληθυσμού 25% το 2026
- Ισπανικά ΜΜΕ για τον Παναθηναϊκό: «Σε κρίση η ομάδα του Μπενίτεθ, κίνδυνος ιστορικής αποτυχίας»
- Σμότριτς προς Τραμπ: Τον ευχαριστεί, αλλά τώρα του ζητάει να φύγει από τη Γάζα – «Να αναλάβουμε εμείς»
- Καμπούλ: Αρκετοί νεκροί από έκρηξη, σύμφωνα με το αφγανικό υπουργείο Εσωτερικών
- Μια νύχτα μόνο: Συγκρούσεις και παγίδες
- Κόπα Άφρικα: Και όμως το Μαρόκο νίκησε…
- Δέκα καράτια – Γιατί ο Πρίγκιπας Ρενιέ χάρισε διακριτικά ένα δεύτερο δαχτυλίδι αρραβώνων Cartier στη Γκρέις Κέλι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




























![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442