ΗΠΑ: Συνελήφθη αμερικανίδα δημοσιογράφος που εργάζεται για την ιρανική τηλεόραση
Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η δικαστής Μπέριλ Χάουελ έδωσε την εντολή για τη σύλληψη της Χασεμί
Η αμερικανίδα δημοσιογράφος Μαρζιέχ Χασεμί, η οποία ζει και εργάζεται στο Ιράν, συνελήφθη από τις αμερικανικές αρχές ως «ουσιώδης μάρτυρας» σε μια αδιευκρίνιστη ομοσπονδιακή έρευνα, σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν σήμερα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.
Κατόπιν αιτήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η δικαστής Μπέριλ Χάουελ έδωσε την εντολή για τη σύλληψη της Χασεμί.
Το έγγραφο αυτό είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση εκ μέρους των ΗΠΑ των πληροφοριών που ανέφεραν ότι η Χασεμί κρατείται για αδιευκρίνιστους λόγους.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η 59χρονη δημοσιογράφος εργάζεται για το αγγλόφωνο δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι Press TV και βρισκόταν στις ΗΠΑ για να επισκεφθεί συγγενείς της. Το Press TV ανέφερε ότι την συνέλαβαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Σεντ Λιούις για άγνωστους λόγους.
Το δίκτυο μετέδωσε την Τετάρτη δηλώσεις του γιου της Χασεμί σύμφωνα με τις οποίες η μητέρα του θεωρείται «ουσιώδης μάρτυρας» σε μια ποινική υπόθεση και δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος της. Η αμερικανική ομοσπονδιακή νομοθεσία επιτρέπει στην κυβέρνηση να συλλαμβάνει και να θέτει υπό κράτηση έναν μάρτυρα αν μπορεί να αποδείξει ότι η κατάθεσή του είναι ζωτικής σημασίας σε ποινική υπόθεση και αν δεν μπορεί να εγγυηθεί την παρουσία του με κλήτευση.
Η Χασεμί έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ και το όνομά της ήταν Μέλανι Φράνκλιν, το οποίο και άλλαξε όταν ασπάστηκε το ισλάμ.
Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, καταδίκασε τη σύλληψή της χαρακτηρίζοντάς την «παραβίαση της ελευθερίας του λόγου και απαράδεκτη».
- Σαββατοκύριακο με σκόνη από τη Σαχάρα και άστατο καιρό
- Ζαλγκίρις – Χαποέλ Τελ Αβίβ 93-82: Ο Μόουζες Ράιτ κέρδισε τον Ιτούδη
- Δένδιας: Τεράστια η σημασία της Θράκης – Το στεγαστικό πρόγραμμα βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
- Σοκ στη Μεσσήνη: Κατέρρευσε ολόκληρη η πρόσοψη σπιτιού
- Νέο πρόβλημα στο Λούβρο: Πλημμύρισε αίθουσα με έργα 15ου και του 16ου αιώνα
- Ρεν – Παρί Σεν Ζερμέν 3-1: Ήττα στο «Ροαζόν Παρκ» για τους πρωταθλητές
