Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ίδιο έργο... ασθενής ο ΠΑΟ, απομακρύνεται η 8αδα

Στο ίδιο έργο… ασθενής ο ΠΑΟ, απομακρύνεται η 8αδα

Την όγδοη ήττα του σε εννιά εκτός έδρας αναμετρήσεις υπέστη ο Παναθηναϊκός που έχασε και στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις (82-69) και βλέπει την 8αδα να απομακρύνεται...

Αγιάτρευτη πληγή τα εκτός έδρας παιχνίδια για τον Παναθηναϊκό που ηττήθηκε και στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις (82-69) και βλέπει την 8αδα της Euroleague να απομακρύνεται.

Το Τριφύλλι υπέστη την όγδοη ήττα σε εννιά αγώνες μακριά από το ΟΑΚΑ, ενώ συνολικά έχει επίδοση 8-11 στη διοργάνωση.

Για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι μάλιστα ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε στο τέλος.

Οι πράσινοι και πάλι ήταν μεν καλύτεροι σε σχέση με το παρελθόν, αλλά είναι προφανές πως αυτό δεν φτάνει για να μπορέσει να προλάβει το τρένο της πρόκρισης, που αρχίζει να ξεμακραίνει…

Πλέον θα πρέπει να κάνουν υπερβάσεις από εδώ και πέρα μακριά από την Αθήνα και ασφαλώς να μην χάσουν ούτε ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς πολύ δυνατά με έμφαση στην άμυνά του, πιέζοντας στην περιφέρεια και με αιφνιδιασμούς στην επίθεση. Οι πράσινοι έκλεψαν μπάλες, χάλασαν το παιχνίδι της Ζαλγκίρις και κατάφεραν να προηγηθούν με δέκα πόντους διαφορά (16-26 στο 12’) με τους Γκιστ και Τόμας να έχουν καλές στιγμές.

Η Ζαλγκίρις ψήλωσε το σχήμα της με τους Ντέιβις και Τόμπσον στη ρακέτα, βρήκε λύσεις στην άμυνά της και με σερί 11-0 επέστρεψε στο παιχνίδι (27-26 στο 14’).
Ο Παναθηναϊκός βρήκε πάλι τον εαυτό του, με τον Καλάθη να οργανώνει και τον Παπαγιάννη να σκοράρει κατάφερε να τελειώσει το πρώτο μέρος έχοντας προβάδισμα με 33-37.

Οι Λιθουανοί στο τρίτο δεκάλεπτο έκαναν σερί 13-0 και προηγήθηκαν με 46-37 στο 25’ με τρομερή άμυνα και τον Ουάιτ να κάνει «πράγματα και θαύματα» στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός ήταν υπνωτισμένος, χωρίς ενέργεια στην άμυνά του, χωρίς αλληλοκαλύψεις και κυρίως με κακές επιλογές στην επίθεση.

Παρόλα αυτά μείωσε σε 48-46 στο 27’ με τον Κιλπάτρικ, αλλά και πάλι ο Ουάιτ ήταν εκεί και μαζί με τον Ουόλκαπ… σκότωσαν τον Παναθηναϊκό.

Ο Καλάθης άρχισε αδικαιολόγητα να σουτάρει τρίποντα, επειδή τον προκαλούσε η άμυνα της Ζαλγκίρις με συνέπεια να μην υπάρχει σοβαρή οργάνωση στο παιχνίδι και κυρίως η επίθεση να είναι μονοδιάστατη με πολλά άστοχα σουτ. Ετσι η διαφορά έφτασε και τους 15 πόντους ( 76-61 στο 38’) με τους Λιθουανούς να έχουν στα χέρια τους το παιχνίδι και να κάνουν… σόου με καρφώματα. Ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε και γνώρισε μια ακόμα ήττα μακριά από την έδρα του με το τελικό

Από τη Ζαλγκίρις οι Ουάιτ (15π., 6/7διπ, 1/1τριπ), Γκριγκόνις (13π., 2/3διπ, 2/3τριπ) και Ουόλτερ (10π.) ήταν οι καλύτεροι.

Από τον Παναθηναϊκό διασώθηκαν οι Τόμας (14π.) και Γκιστ (8π.).
Με αυτή την επικράτηση η Ζαλγκίρις ισοφάρισε την επίδοση του Παναθηναϊκού (8-11), αλλά τον έχει κερδίσει και στις δύο φετινές αναμετρήσεις τους.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-37, 52-51, 82-69

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024