Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ξαφνική επίσκεψη Κυριάκου στο «Αττικόν»

Η ξαφνική επίσκεψη Κυριάκου στο «Αττικόν»

Το νοσοκομείο αντιμετωπίζει μείζονα προβλήματα αλλά το υπουργείο Υγείας κωφεύει

Ξαφνική επίσκεψη στο νοσοκομείο «Αττικόν» πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον τομεάρχη της ΝΔ, Β. Οικονόμου. Το νοσοκομείο, που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα έχει βρεθεί τελευταία στην επικαιρότητα. Κατά την άφιξη του κ. Μητσοτάκη συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος και συνομίλησε με το κλιμάκιο της ΝΔ. Μάλιστα ένας συνοδός ασθενή πιθανότατα παραπονέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι οι πολιτικοί τους θυμούνται μόνο πριν από τις εκλογές. «Εχεις άδικο», του είπε ο Μητσοτάκης «και στη Βουλή έκανα σχετική αναφορά για την κατάσταση στην Υγεία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σε κάποια φάση απομακρύνθηκε από τον κόσμο και συνομίλησε με κάποιον που ήθελε να τους εκθέσει τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Το «Αττικόν» πέραν των ράτζων στους διαδρόμους, αντιμετωπίζει συχνές βλάβες σε κρίσιμα για τη λειτουργία του μηχανήματα, όπως στον στεφανιογράφο που είναι απολύτως απαραίτητος για τους καρδιοπαθείς.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την Τρίτη σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας υπήρχαν 48 διασωληνωμένοι ασθενείς που ήταν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ, οι δέκα από νοσοκομεία της περιφέρειας και οι υπόλοιποι 38 από την Αττική, ωστόσο «εξυπηρετήθηκαν μόνο πέντε περιστατικά!».

«Στο «Αττικό» Νοσοκομείο χθες το βράδυ 8μμ υπήρχαν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ δύο διασωληνωμένα περιστατικά στη νευροχειρουργική κλινική σε τετράκλινους θαλάμους μαζί με άλλους ασθενείς με τους συνοδούς να μπαινοβγαίνουν. Πώς προστατεύονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον, κάνει λόγο για «έμφραγμα» στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς λειτουργεί «χωρίς Αιμοδυναμικό και Ακτινολογικό» τμήμα, ενώ μιλά για «τριτοκοσμικές και απαράδεκτες συνθήκες» κατά τις ημέρες εφημερίας.

Όπως σημειώνει, το νοσοκομείο δέχεται πάνω από 1.000 ασθενείς σε έκτακτα περιστατικά κατά μέσο όρο σε κάθε εφημερία και οι εισαγωγές είναι 200 με 250. «Χθες το βράδυ 8μμ το νοσοκομείο είχε φρακάρει. Οι κλίνες γεμάτες, οι διάδρομοι σε κάθε κλινική γεμάτοι από ασθενείς  σε ράντζα και φορεία. Έμπαζαν οι πόρτες στους διαδρόμους με τους ασθενείς να ξεπαγιάζουν. Έως 8μμ είχαν γίνει 205 εισαγωγές ασθενών. Στη βραχεία νοσηλεία επικρατούσε το αδιαχώρητο από ασθενείς που περίμεναν να χωρέσει το φορείο τους σε διάδρομο κλινικής για να νοσηλευθούν (που κρεβάτι!)» καταγγέλλει.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024