Ανοιχτά θα παραμείνουν την Κυριακή τα καταστήματα καθώς είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 18:00.

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα ισχύουν έως και την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και αναμένονται με ενδιαφέρον από τους εμπόρους οι οποίοι θέλουν να βγάλουν να δουν να αυξάνεται ο τζίρος τους.

Για τον λόγο αυτό οι χειμερινές εκπτώσεις θεωρούνται κομβικής σημασίας για τις επιχειρήσεις.  Και αυτό διότι το λιανεμπόριο παρά τις προσπάθειες τόνωσης της ζήτησης μέσω εκπτώσεων, προσφορών και Black Friday ήταν σύμφωνα με τους εμπόρους απογοητευτικό.

Παρά το γεγονός ότι ο ∆εκέµβριος συνεισέφερε πωλήσεις σε επιµέρους κατηγορίες του λιανεµπορίου, εντούτοις η σύγκριση µε το αντίστοιχο διάστηµα του 2017 αποδεικνύει πως η ζήτηση παρέµεινε αναιµική.

Σύµφωνα µε την πρόσφατη έρευνα του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, για το 55% των επιχειρήσεων οι πωλήσεις είτε αυξήθηκαν είτε παρέµειναν στάσιµες, ενώ για το 42% των επιχειρήσεων οι πωλήσεις µειώθηκαν.

Επιπλέον, σχεδόν οι 6 στους 10 επιχειρηµατίες έκαναν προσφορές στα καταστήµατά τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, ποσοστό διπλάσιο σε σύγκριση µε πέρυσι, που αποδεικνύει πως το ύστατο µέσο προσέλκυσης των καταναλωτών είναι το εργαλείο των εκπτώσεων. Σε επίπεδο οργανωµένων µεγάλων λιανεµπορικών επιχειρήσεων η εικόνα παραµένει µεικτή.

Ο τοµέας των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών είχε την τιµητική του τον Νοέµβριο, ωστόσο οι ενδείξεις υποδεικνύουν ότι ο συνολικός τζίρος δεν αυξήθηκε σηµαντικά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο