Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος ανταλλάσσουν βουλευτές, ψήφους και υπουργεία

Μητσοτάκης: Τσίπρας και Καμμένος ανταλλάσσουν βουλευτές, ψήφους και υπουργεία

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για σικέ διαζύγιο μεταξύ Τσίπρα - Καμμένου και ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση στο όνομα της εξουσίας μπορεί να κάνει τα πάντα

Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς  εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και ανάπτυξη την οποία – όπως είπε – δεν μπορεί να προσφέρει μία κυβέρνηση-κουρελού.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για σικέ διαζύγιο μεταξύ Τσίπρα – Καμμένου και ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση στο όνομα της εξουσίας μπορεί να κάνει τα πάντα. «Τσίπρας και Καμμένος βαδίζουν μαζί. Ανταλλάσσουν βουλευτές ψήφους και υπουργεία». Ο κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες μετακινήσεις βουλευτών μίλησε για κατάντια τονίζοντας ότι η εξίσωση της πολιτικής με ένα πρωτοφανές αλισβερίσι, προκαλεί τη γενική αποστροφή.

«Πρόκειται για την τελευταία πράξη μίας φαρσκοκομωδίας . Για έναν ακόμη κοινοβουλευτικό ελιγμό με τρεις στόχους. Ο πρώτος να αγκιστρωθεί για λίγους μήνες ακόμα ο κ. Τσιπρας στην εξουσία, ο δεύτερος να στρωθεί ο δρόμος για την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και ο τρίτος να κρατηθεί στη ζωή έστω με αναπνευστήρα το πολιτικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης » τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή της ομιλίας του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για αλληλοδανεισμό βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Το πρωί ΑΝΕΛ και το βράδυ ΣΥΡΙΖΑ.  Βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται για να διατηρεί ο Καμμένος τα προνόμια του. Υπουργοί προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ παραμένουν στη θέση τους. Αναρωτιέμαι αν η κ. Παπακώστα και η κ Κουντουρά θα σας έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης αν τους είχατε απομακρύνει από την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως τρεις  υπουργοί  οι κ.κ Κουντουρά, Κόκκαλης και Παπακώστα αλλά και ο Ζουράρις δεν μπήκαν καν στον κόπο να ανέβουν στο βήμα για να αιτιολογήσουν την ψήφο τους.  «Δύο είναι στην Κίνα και δύο κάνουν τους Κινέζους. Ποτέ το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα δεν έχει υποστεί τέτοιον ευτελισμό» σημείωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμη απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα ότι «υπουργοποιήθηκε πολιτικός που αποκαλούσε τον πρωθυπουργό «θλιβερό» και «προκλητικά αμοραλιστή». Κύριε Τσίπρα, πρόσθεσε,  αν είχατε συναίσθηση των ευθυνών σας δεν θα κάνατε αυτούς τους χειρισμούς στο εθνικό θέμα.  «Κάνατε την εξωτερική πολιτική εργαλείο υπονόμευσης της εθνικής ενότητας».

Να ξεχάσει τις διαδικασίες – εξπρές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κάλεσε ακόμη τον πρωθυπουργό να ξεχάσει τις διαδικασίες εξπρές για να περάσει – όπως είπε – την επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή. «Πρέπει να γίνει με την άνεση του χρόνου . Μην διανοηθείτε και προχωρήσετε σε αλλαγές στη σύνθεση των επιτροπών που να παραποιούν τη δύναμη των ΚΟ.

«Ακόμη και αν εξασφαλίσετε  ψήφο εμπιστοσύνης η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα αριθμεί 145. Θα είστε de facto κυβέρνηση μειοψηφίας και αυτό θα αντανακλάται στις επιτροπές της Βουλής» υποστήριξε.

Ο κ. Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία και με ψέματα θα την εγκαταλείψει συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν βρήκατε βυθισμένη τη χώρα αλλά σωσμένη και τη βυθίσατε. Το 2014 η οικονομία είχε γυρίσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και η χώρα έβγαινε από τα μνημόνια. Μετά ήρθατε εσείς και υπογράψατε 3ο μνημόνιο και ένα άτυπο 4ο μνημόνιο που μας επιβάλει λιτότητα διαρκείας» τόνισε επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό δίνοντας έτσι και μία απάντηση στην πρόσφατη δήλωσή του ότι «η οικονομία είναι το ατού του».

Ήσασταν ο πνευματικός πατέρας της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία

Αναφερόμενος στις απειλές που έχουν δεχθεί τις τελευταίες ημέρες βουλευτές, είπε ότι η ΝΔ ήταν πάντα κατά της βίας από όπου και αν προέρχεται.

«Ποιος ζητά τα ρέστα εσείς που στήνατε κρεμάλες στο Σύνταγμα, εσείς που μιλούσατε για πουλημένους γερμανοτσιολιάδες, εσείς που χασκογελούσατε όταν προπηλακιζόντουσαν βουλευτές μας;  Τυπώνατε αφίσες με βουλευτές που ψήφισαν μνημόνια. Εσείς μας λέγατε ότι δεν έχει σημασία αν πέφτουν μολότοφ αλλά από ποια μεριά. Ήσασταν ο πνευματικός πατέρας της θεωρίας ότι υπάρχει καλή και κακή βία. Έχετε τεράστια προσωπική ευθύνη για το τοξικό κλίμα που επικρατεί στην χώρα» τόνισε σε υψηλούς τόνους.

Η χώρα, πρόσθεσε,  χρειάζεται σταθερότητα και ανάπτυξη την οποία – όπως είπε – δεν μπορεί να προσφέρει μία κυβέρνηση – κουρελού. Ζήτησε και πάλι εκλογές «για να αναπνεύσει ο τόπος» και να πάρουν – όπως είπε – την τύχη τους στα χέρια τους. «Όσοι ήμαστε εδώ αναλαμβάνουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ιστορία. Επιτέλους φύγετε. Στο χέρι μας είναι συμβαδίσει η σημερινή απόφαση της Βουλής με τη θέληση των Ελλήνων».

Μιλώντας για τη σημερινή ψηφοφορία, τόνισε πως «όποιος ψηφίζει ναι ανοίγει το δρόμο στη δήθεν μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα με τους γείτονες όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε ο Κ.Μητσοτάκης.

Για το νέο υπουργό Άμυνας

Ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα του νέου υπουργού Άμυνας Ε. Αποστολάκη και στις χθεισινές αναφορές του στη Βουλή, λέγοντας ότι «η κριτική μου δεν αφορούσε τόσο τον ναύαρχο Αποστολάκη τον οποίο προσωπικά τιμώ για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του». Αλλά, πρόσθεσε,  «διέπραξε μεγάλο λάθος που δεν σεβάστηκε τη διάκριση των ρόλων μεταξύ ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας. Η κριτική μου αφορά πρωτίστως τη δική σας απόφαση κ. Τσίπρα, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ».

Λάβρος κατά Καμμένου

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «δεν μπορεί ο ΑΓΕΕΘΑ σε ένα βράδυ να γίνεται υπουργός, όπως δεν μπορεί μέσα σε ένα βράδυ η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να γίνεται σύμβουλός σας και μετά πρόεδρος ανεξάρτητης αρχή».

Μάλιστα απευθυνόμενος στον νέο υπουργό Άμυνας, ζήτησε  να εξηγήσει ποιος αποφάσισε και τι εξυπηρετούσε η πτήση μαχητικών πάνω από το Πεντάγωνο για να αποδοθούν τιμές στον κ. Καμμένο. «Όποιος θέλει τιμές να τις πληρώνει από τη τσέπη του», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ζωντανά στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση της πρότασης του Πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024