Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνή ΜΜΕ για ψήφο εμπιστοσύνης: Ο Τσίπρας ξεπέρασε ένα εμπόδιο πριν τη συμφωνία των Πρεσπών

Διεθνή ΜΜΕ για ψήφο εμπιστοσύνης: Ο Τσίπρας ξεπέρασε ένα εμπόδιο πριν τη συμφωνία των Πρεσπών

Στις εξελίξεις μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση αλλά και στην επικείμενη ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρονται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Στην ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε απόψε η κυβέρνηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναφέρονται διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε τη ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο, ξεπερνώντας ένα σημαντικό εμπόδιο για την έγκριση για τη Συμφωνία των Πρεσπών», τονίζει στο τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters.

Το πρακτορείο αναφέρεται στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά το πέρας της ψηφοφορίας ότι η «ψήφος εμπιστοσύνης είναι μια ψήφος σταθερότητας για τη χώρα».

«Ο Τσίπρας κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης, ετοιμάζεται για την νέα πρόκληση», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ του Bloomberg.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του επιβίωσε της ψήφου εμπιστοσύνης και ο δρόμος πλέον ανοίγει για το κοινοβούλιο να επικυρώσει τη συμφωνία με την FYROM», υπογραμμίζει το Euronews.

Για μια «παθιασμένη ομιλία» που έκανε την Τρίτη στο ελληνικό κοινοβούλιο ο κος Τσίπρας κάνουν λόγο στο άρθρο τους οι New York Times, τονίζοντας επίσης τον «καταλυτικό ρόλο» που διαδραμάτισε στις εξελίξεις η Συμφωνία των Πρεσπών.

Η Βουλή επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση Τσίπρα σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik αναφέρθηκε στην εναρκτήρια ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού κατά την οποία ζήτησε από τους Έλληνες βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνησή του για να ολοκληρώσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις έως το τέλος της τετραετούς θητείας της.

Την είδηση αναδημοσιεύουν μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το Al Jazzera, και το abc news.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά, γράφει η γερμανική Die Welt. Το κοινοβούλιο της Αθήνας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον πρωθυπουργό Τσίπρα την Τετάρτη το βράδυ. 151 βουλευτές ψήφισαν υπέρ του Τσίπρα και 148 ήταν κατά .

«Ο Τσίπρας είχε θέσει ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης λόγω της διαμάχης για μια συμβιβαστική συμφωνία με την “Μακεδονία”» γράφει η Die Welt και προσθέτει:

«Η διαμάχη προκλήθηκε κυρίως λόγω του συμβιβασμού για το όνομα που ο Τσίπρας διαπραγματεύτηκε με την πΓΔΜ. Ως εκ τούτου, η γειτονική χώρα θα πρέπει να ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία. Ωστόσο, αυτός ο συμβιβασμός δεν γίνεται δεκτός από τους Έλληνες συντηρητικούς και τους εθνικιστές», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα .

«Ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε οριακά ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική Βουλή» γράφει η γερμανική FAZ προσθέτοντας ότι 151 από τους 300 βουλευτές υποστήριξαν τον πρωθυπουργό της Ελλάδας. «Αυτή η απόφαση μπορεί να σταματήσει τη διαμάχη στην Ελλάδα για το νέο όνομα της Μακεδονίας», εκτιμά η FAZ.

151 βουλευτές σε σύνολο 300 στο ελληνικό κοινοβούλιο υποστήριξαν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, γράφει το περιοδικό Der Spiegel . “Τώρα μπορεί να υπογραφεί η συμφωνία με τη Μακεδονία , η οποία πρόκειται να τερματίσει μια διαφωνία δεκαετιών» τονίζει το γερμανικό περιοδικό.

« Ο Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης μετά την παραίτηση του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου λόγω της διαφωνίας του για τη συμφωνία με τη «Μακεδονία»» ,γράφει το Spiegel και προσθέτει ότι και «η αντιπολιτευόμενη Νέα Δημοκρατία απορρίπτει τη συμφωνία του Τσίπρα με την πΓΔΜ»

Την περασμένη εβδομάδα το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» . Το Κοινοβούλιο της Αθήνας πρέπει τώρα να κυρώσει τη συμφωνία για να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της πρώην γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, την οποία η Ελλάδα είχε μπλοκάρει λόγω της διαφωνίας για το ονοματολογικό, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024