Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη φορολογία των επιχειρήσεων

ΟΟΣΑ: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη φορολογία των επιχειρήσεων

«Καμπανάκι» κρούει ο Οργανισμός για άλλη μια φορά

«Καμπανάκι» για την πορεία της οικονομίας στους επόμενους προεκλογικούς χτυπάει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ο οποίος για ακόμη μια φορά κατατάσσει την Ελλάδα στις χώρες με τις υψηλότερες φορολογικές επιβαρύνσεις

Στην έκθεση ο ΟΟΣΑ , η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας των χωρών με την υψηλότερη φορολογία στις επιχειρήσεις.

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι φορολογικοί συντελεστές 76 χωρών, για το διάστημα 2000-2018, με την Ελλάδα να «σκαρφαλώνει» στην κορυφή λόγω της αύξησης στη φορολογία επιχειρήσεων από 24% σε 29%.

Ο μέσος όρος για τα κράτη – μέλη του ΟΟΣΑ είναι το 21,4%.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Έκθεση Revenue Statistics 1965-2017, η Ελλάδα πέτυχε την μεγαλύτερη αύξηση φόρων στην δεκαετία 2007-2017, διπλάσια σχεδόν από την 2η κατά σειρά χώρα (Μεξικό). Οι φόροι όμως ανέβαιναν αντί να μειώνονται και στη διετία 2016-2017 καθώς η Ελλάδα ήταν 7η κατά σειρά σε αυξήσεις φόρων στον κόσμο.

Ο Οργανισμός χαρακτηρίζει ως μεγάλο «βαρίδι» για την ανάπτυξη και βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τη φορολογία που επιβάλλεται στην Ελλάδα.

Στην έκθεση του ΟΟΣΑ, που έχει τίτλο «επιβεβαιωμένα σημάδια κάμψης του momentum της ανάπτυξης στις μεγάλες οικονομίες», γίνεται πρόβλεψη για επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας το προσεχές εννεάμηνο.

Ο Οργανισμός βασίζει τα -ανησυχητικά- συμπεράσματά του στους σύνθετους δείκτες που φανερώνουν τις τάσεις οικονομιών όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας για τα επόμενα εννέα χρόνια.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024