Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Φιλί ζωής» από Δανέλλη σε Τσίπρα και κυβέρνηση - κουρελού

«Φιλί ζωής» από Δανέλλη σε Τσίπρα και κυβέρνηση – κουρελού

Ο κ. Δανέλλης - ο οποίος σημειωτέον ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ και μετά στο Ποτάμι - απάντησε αργά χθες, το βράδυ στο τελεσίγραφο του επικεφαλής του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη επιβεβαιώνοντας ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση

Το «φιλί της ζωής» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να κερδίσει λίγο ακόμη πολιτικό χρόνο και να παραμείνει στην εξουσία προκειμένου να περάσει και τη Συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο έδωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης.

Ο κ. Δανέλλης – ο οποίος σημειωτέον ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, μεταπήδησε στο ΠΑΣΟΚ και μετά στο Ποτάμι – απάντησε αργά χθες, το βράδυ στο τελεσίγραφο του επικεφαλής του κόμματος Σταύρου Θεοδωράκη επιβεβαιώνοντας ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, θα αποτελέσει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον 151ο βουλευτή που θα κρατήσει στη… ζωή για όσο χρειαστεί την κυβέρνηση-κουρελού.

Εκτός από τον βουλευτή του Ποταμιού ο οποίος αναμένεται να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος εντός της ημέρας, ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσουν άλλοι πέντε βουλευτές που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ με τα σενάρια για πολιτικά ανταλλάγματα στους διαδρόμους της Βουλής να δίνουν και να παίρνουν.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες οι οποίοι υποτίθεται αποχώρησαν από την κυβέρνηση, θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις, Έλενα Κουντουρά και  Βασίλης Κόκκαλης. Στη «λίστα των προθύμων» συμπεριλαμβάνεται και η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα από τη «Νέα Ελληνική Ορμή» η οποία δεν πρόκειται να αφήσει τον υπουργικό θώκο.

Τα «ανταλλάγματα» για τους έξι

Τα «πολιτικά δεκανίκια» του Αλέξη Τσίπρα, δεν στηρίζουν την κυβέρνηση μόνο για να ολοκληρώσει το έργο της και να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Είχαν προηγηθεί παρασκηνιακές διεργασίες καθώς ορισμένοι εξ αυτών ήθελαν να διασφαλίσουν το πολιτικό τους μέλλον και την επομένη των εκλογών.

Συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμός Έλενα Κουντουρά η οποία τόσο καιρό κρατούσε κλειστά τα «χαρτιά» της και αποκάλυψε χθες με κάθε επισημότητα ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, θα παραμείνει στη θέση της υπουργού Τουρισμού ενώ οι «κακές γλώσσες» λένε ότι μπορεί να βρει θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη εκλογική μάχη.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραδέχθηκε χθες, ότι αφού δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών θα παραδώσει την έδρα και ύστερα, θα μπορεί να πολιτευτεί με όποιο κόμμα θέλει, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι θα βρει «πολιτική στέγη» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τον Κώστα Ζουράρι, τον άλλοτε υφυπουργό Παιδείας, ο οποίος «δεν μπορεί να ρίξει μία αριστερή κυβέρνηση» όπως ο ίδιος έχει πει, διακινούνται σενάρια ότι θα μπορούσε στον επικείμενο ανασχηματισμό που θα γίνει από τον πρωθυπουργό να αντικαταστήσει την Κατερίνα Νοτοπούλου στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Όσο για τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «η κυβέρνηση πρέπει να έχει από την ιστορία την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο της» θα παραμείνει στη θέση του, ενώ μετά τη χθεσινή διαγραφή του από την ΚΟ των ΑΝΕΛ θα έχει κάθε δυνατότητα να ενταχθεί όπου αυτός θελήσει.

Η Κατερίνα Παπακώστα η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως εκπρόσωπος της καραμανλικής δεξιάς, θα παραμείνει με τη σειρά της στην κυβέρνηση είτε από τι ίδιο πόστο, δηλαδή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είτε θα αναβαθμιστεί στον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Μένει να δούμε, εάν η κ. Παπακώστα θα αφήσει τη «Νέα Ελληνική Ορμή» που είχε ιδρύσει προκειμένου στις επόμενες εκλογές να βρει μία θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024