Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκλογές τον Μάιο «βλέπει» το Eurasia Group

Εκλογές τον Μάιο «βλέπει» το Eurasia Group

Όπως αναφέρει η έκθεση του Eurasia Group, νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία, σύμφωνα με το think tank, θα καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να «επιβιώσει» της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εκφράζει η δεξαμενή σκέψης Eurasia Group, τοποθετώντας ωστόσο τις κάλπες τον Μάιο.

Σύμφωνα με έκθεση της δεξαμενής σκέψης, εφόσον η κυβέρνηση ανανεώσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου (στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο δίνει πιθανότητες της τάξεως του 60%), ο έλληνας πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε κυβερνητικό ανασχηματισμό, με σκοπό να διευρύνει την επιρροή του σε περισσότερο μετριοπαθείς και κεντρώους ψηφοφόρους ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η έκθεση του Eurasia Group, νικήτρια της εκλογικής αναμέτρησης θα είναι η Νέα Δημοκρατία, η οποία, σύμφωνα με το think tank, θα καταφέρει να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή.

Την ίδια ώρα, η δεξαμενή σκέψης εκτιμά ότι ανεξαρτήτως της ψήφου εμπιστοσύνης και της έγκρισης ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας δύσκολα θα περιμένει μέχρι τον Οκτώβριο για τη διεξαγωγή τους, αναφέροντας τα τέλη Μαΐου ως την πιθανότερη χρονική στιγμή που αυτές θα λάβουν χώρα.

Σύμφωνα πάντα με τους αναλυτές του Eurasia Group, με διεξαγωγή των εκλογών τον Μάιο, το κυβερνών κόμμα θα επιδιώξει να μετριάσει τις απώλειες στα ποσοστά του, δίνοντας στους ψηφοφόρους την επιλογή να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν την ίδια χρονική περίοδο.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024