
Κλιμάκωση επιθέσεων κατά ISIS: «Οι τζιχαντιστές ζουν τα τελευταία τους λεπτά»
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ έχουν επιταχύνει τις επιθέσεις τους κατά το τελευταίο διήμερο
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «ζουν τα τελευταία τους λεπτά» στο τελευταίο προπύργιό τους στη Συρία και κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, όπου οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ έχουν επιταχύνει τις επιθέσεις τους κατά το τελευταίο διήμερο, σύμφωνα με σημερινή δήλωση αξιωματούχου των SDF στο Reuters.
«Ζουν τις τελευταίες τους στιγμές και καταλαβαίνουν ότι η μάχη αυτή, είναι η μάχη για να τους εξολοθρεύσουμε» δήλωσε ο Μουσταφά Μπαλί, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου των SDF.
Σε ερώτηση σχετική με την πρόοδο των πολεμικών επιχειρήσεων των δυνάμεων SDF, ο εκπρόσωπος της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, συνταγματάρχης Σον Ράιαν δήλωσε: «Οι δυνάμεις SDF κάνουν σημαντική πρόοδο και συνεχίζουν να απελευθερώνουν περισσότερες περιοχές που βρίσκονταν υπό τον έλεγχου του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, η μάχη συνεχίζεται».
«Η μόνιμη ήττα του Ισλαμικού Κράτους είναι ακόμη η αποστολή μας, ώστε να μην αποτελεί μία πραγματική απειλή για την μακροπρόθεσμη σταθερότητα της περιοχής. Έτσι, δεν έχει τελειώσει ακόμη» συμπλήρωσε ο ίδιος.
- Κίνα – Ρωσία: «Καθαρά κατασκευάσματα» – Διαψεύδουν τις κατηγορίες του Τραμπ για ανάμιξη στις εκλογές των ΗΠΑ
- Ασφάλιση Κατοικίας: Τι χρειάζεται να γνωρίζουμε για τις κάλυψεις σπιτιού και το οικονομικό όφελος από τον ΕΝΦΙΑ
- 72 δόσεις: Ενεργοποιείται η εφαρμογή – 1.800 ρυθμίσεις μέσω εξωδικαστικού – Τι προβλέπεται
- Κρήτη: Τουρίστρια κινητοποίησε Λιμεμικό και ΕΚΑΒ και όταν την μετέφεραν στο λιμάνι είπε ότι είναι… καλά
- Μάρω Κοντού: «Θα πρέπει να σου πω οριστικά καληνύχτα» – Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη
- Στο 3,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο – Στο 2,8% στην ευρωζώνη

