Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παυλόπουλος: Πάγια η θέση μας για γερμανικές αποζημιώσεις - Μέρκελ: Είναι υπόθεση καρδιάς

Παυλόπουλος: Πάγια η θέση μας για γερμανικές αποζημιώσεις – Μέρκελ: Είναι υπόθεση καρδιάς

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έχει αυτή τη στιγμή η Άνγκελα Μέρκελ

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις δηλώσεις του κατά την υποδοχή της Άνγκελα Μέρκελ στο Προεδρικό Μέγαρο με την Γερμανίδα καγκελάριο να αρκείται μόνο στο ότι «(η Γερμανία) έχουμε ιστορική ευθύνη).

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε στην Μέρκελ ότι: «Σας καλωσορίζω στην προεδρία της Δημοκρατίας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για αυτή την επίσκεψη γιατί μου δίνετε η ευκαιρία να ανταποδώσω την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στην Καγκελαρία.  Τότε λύθηκαν όλες οι παρανοήσεις για την απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στον στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έκτοτε η Γερμανία στήριξε την προσπάθεια της Ελλάδας και αυτό ωφέλησε και την Γερμανία γιατί στηρίζοντας την Ελλάδα στηρίξατε και την Ευρωπαϊκή Ενωση.   Η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της».

Για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις είπε: «Είναι πάγια θέση της Ελλάδας και το κατοχικό δάνειο και τι αποζημιώσεις και οι αξιώσεις μας είναι νομικά ενεργές. Πρέπει να βρεθεί λύση σε αυτό το θέμα μέσω της νομικής οδού».

Στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφερόμενος στο προσφυγικό και στις Ευρωεκλογές τόνισε: «Εχετε δώσει μεγάλη μάχη για το Προσφυγικό που μπορεί να σας έχει κοστίσει αλλά ένας πραγματικός ηγέτης δεν σκέφτεται αν θα του στοιχίσει μία απόφαση. Πρέπει η Ευρώπη να γίνει Ευρώπη της αλληλεγγύης και η Ελλάδα και πολλές χώρες της Ευρώπης δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Στις ευρωκλογές που έρχονται ας αποδείξουμε οι πραγματικοί Ευρωπαίοι ότι είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Από την πλευρά της η Μέρκελ τόνισε: «4 εκατομμύρια Γερμανοί ήρθαν ως τουρίστες στην Ελλάδα πέρυσι και καταλαβαίνετε πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον μας για την Ελλάδα.  Ο κόσμος πέρασε δύσκολες στιγμές και ελπίζουμε η ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία που υπάρχει να αποτυπωθεί και στον κόσμο. Θα στηρίξουμε την προσφυγική πολιτική. διαπιστώνουμε τις θαρραλέες προσπάθειες στα δυτικά Βαλκάνια. Είναι καλό να υπάρχει μια ειρηνική προσέγγιση. Δεν είναι καλό μόνο για εκείνους (σ.σ. Σκοπιανούς) αλλά και την Ελλάδα και όλους στην Ευρώπη. Αναλαμβάνουμε ευθύνη για τα εγκλήματα των ναζί και είναι υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024