Βουλή: Το πρωί της Παρασκευής η συνεδρίαση των επιτροπών για τα F-16
Στις 10 το πρωί της Παρασκευής προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας-Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Αντικείμενο της συνεδρίασης, όπως αποτυπώνεται στην ημερήσια διάταξη, είναι η «Ενημέρωση, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένο, για την κατατεθείσα από 7/1/2019, με γενικό και ειδικό […]
Στις 10 το πρωί της Παρασκευής προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας-Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Αντικείμενο της συνεδρίασης, όπως αποτυπώνεται στην ημερήσια διάταξη, είναι η «Ενημέρωση, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Καμμένο, για την κατατεθείσα από 7/1/2019, με γενικό και ειδικό αριθμό 1898/91 τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
Πρόκειται για την τροπολογία που αφορά την υλοποίηση της συμφωνίας αναβάθμισης των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, η οποία έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια τη Δευτέρα.
Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι της ΕΑΒ, του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΒ, του ΣΕΚΠΥ και της ΕΕΛΕΑΑ.
H τροπολογία συνάντησε τις αντιδράσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης ενώ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπογραμμίσει την ανάγκη διεξοδικότερης συζήτησης στις επιτροπές της Βουλής. Ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας έχει δεσμευτεί να παρουσιάσει στις επιτροπές αναλυτικά στοιχεία για το πώς θα υλοποιηθεί η σύμβαση.
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποκαλύπτει τι θα κάνει την επομένη της λήξης του «The Late Show»
- Ρωσία – Ουκρανία: Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις – Από δύο νεκροί για κάθε πλευρά
- Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα και ναρκωτικά
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
- Ο Κουτλουάι μίλησε για τον Μπαρτζώκα τον ημιτελικό με τη Φενέρ και τη διαχείριση πίεσης στο Final Four
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442