Το ζήτημα μεταβίβασης μνημείων στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων επαναφέρει η τομεάρχης Πολιτισμού της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις και κατηγορώντας το υπουργείο Πολιτισμού για «συστηματική συσκότιση του θέματος, τέσσερις μήνες μετά την ανάδειξή του, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του».

Ειδικότερα, με αφορμή την Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε χθες, Τετάρτη, στη Βουλή για τα 2.329 ακίνητα αρμοδιότητας του ΥΠΠΟΑ, που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα μεταβίβασης στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να σταματήσει να αντιμετωπίζει το ζήτημα ως μία απλή διοικητική παράλειψη.

Η υπουργός Πολιτισμού έχει τη συνταγματική υποχρέωση να μας απαντήσει ποια είναι τα μνημεία και οι αρχαιολογικοί χώροι που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που απεστάλη αρμοδίως στο Υπουργείο Οικονομικών, από 29-11-2018.

Η συστηματική συσκότιση του θέματος, τέσσερις μήνες μετά την ανάδειξή του, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ που ασκεί εξουσία σε ένα ευρωπαϊκό, δημοκρατικό κράτος δικαίου.

Ας μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό και να δοθούν επιτέλους υπεύθυνες απαντήσεις».

Γράψτε το σχόλιό σας