
Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών με «κούρεμα» έως 70%
Τι μελετά το υπουργείο Εργασίας
Γενναία «κούρεμα» οφειλών έως 70% προβλέπει η νέα ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας ειδικά για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Όπως δήλωσε χθες και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της σε τηλεοπτικό σταθμό το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να θεσμοθετηθεί ένα σχήμα ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που θα περιλαμβάνει «κούρεμα» βασικής οφειλής, γενναίο «κούρεμα» των προσαυξήσεων, και έως 120 δόσεις.
Σύμφωνα με την υπουργό, η μέση μείωση της οφειλής θα είναι της τάξης του 70%.
Η νέα ρύθμιση θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών κατά τη δεύτερη μεταμνημονιακή τους επίσκεψη στην Αθήνα, στις 21 Ιανουαρίου.
Η ρύθμιση οφειλών θα απευθύνεται στους επαγγελματίες που πτώχευσαν οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό καθώς δεν πληρούν τα κριτήρια βιωσιμότητας.
Εκτιμάται ότι θα αφορά περισσότερους από 900.000 οφειλέτες, κυρίως ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες.
- Θρίλερ με την εξαφάνιση της 50χρονης Κινέζας μεταφράστριας – Το σπίτι στην Κηφισιά και το «άνοιγμα» στην Αλβανία
- Ράιτ: «Δεν μπορούσα να έχω παράπονο στον Ολυμπιακό»
- Θεσσαλονίκη: Οι κάμερες, τα κινητά και το προφίλ των δραστών – Πώς ξετυλίγεται το κουβάρι της φονικής επίθεσης
- Φαραντούρης: Σοκαριστική απάντηση Κομισιόν εκθέτει την κυβέρνηση για αφθώδη πυρετό
- Ένας χρόνος μαζί – Η Τζένιφερ Άνιστον δημοσιεύει τρυφερές φωτογραφίες με τον Τζιμ Κέρτις
- Η γιγάντωση του Ολυμπιακού συνεχίζεται – Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσιάζει το νέο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»




