Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο γιατρός με το «φακελάκι»

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος υπό όρους ο γιατρός με το «φακελάκι»

Υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και με καταβολή εγγυοδοσίας, ύψους 10.000 ευρώ

Ελεύθερος υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και με καταβολή εγγυοδοσίας, ύψους 10.000 ευρώ, αφέθηκε μετά την απολογία του σε ειδική ανακρίτρια ο γιατρός δημοσίου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, που συνελήφθη από αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορούμενος ότι εισέπραξε «φακελάκι» από γυναίκα ασθενή του, για να παρακάμψει τη λίστα αναμονής σε χειρουργείο.

Ο 56χρονος, γυναικολόγος – ογκολόγος, αρνήθηκε την κατηγορία της δωροληψίας κατ» επάγγελμα (σε βαθμό κακουργήματος) που του αποδόθηκε. «Δεν απαίτησα χρήματα» φέρεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια που διερευνά υποθέσεις διαφθοράς, τονίζοντας πως, όταν η καταγγέλλουσα ασθενής εισήχθη στο νοσοκομείο ενόψει του χειρουργείου, εκείνη του παρέδωσε φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 1.000 ευρώ για να τον «ευχαριστήσει». «Αιφνιδιάστηκα, δεν γνώριζα το περιεχόμενο του φακέλου» απολογήθηκε ο κατηγορούμενος γιατρός.

Κατά την έρευνα των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. στο γραφείο του βρέθηκαν άλλα 1.000 ευρώ, ποσό που θεωρήθηκε ότι είναι επίσης προϊόν δωροληψίας, κάτι που ο ίδιος όμως αρνήθηκε.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αποφασίστηκε να αφεθεί ελεύθερος με τον παραπάνω όρο και την χρηματική εγγυοδοσία, ενώ για την παραπομπή του ή μη σε δίκη αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024