Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η επέλαση της Υπατίας: Ποιες περιοχές πλήττει ο χιονιάς

Η επέλαση της Υπατίας: Ποιες περιοχές πλήττει ο χιονιάς

Στη Θεσσαλονίκη εκτελούνται τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρά τη χιονόπτωση που παρατηρείται από νωρίς το πρωί.

Πολλά προβλήματα καταγράφονται σήμερα στη βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της επέλασης του κύματος κακοκαιρίας Υπατία.

Στη Θεσσαλονίκη εκτελούνται τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης παρά τη χιονόπτωση που παρατηρείται από νωρίς το πρωί. Μικρά προβλήματα καταγράφονται στην κυκλοφορία εξαιτίας του χιονιού που συνεχίζει να πέφτει και του παγετού που υπάρχει στο οδόστρωμα από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Ορισμένες τροποποιήσεις έγιναν στα δρομολόγια αστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν περιοχές περιφερειακά της πόλης.

Συγκεκριμένα, στη γραμμή 69 (Α.Σ. ΙΚΕΑ – Επανομή), το λεωφορείο δεν εκτελεί δρομολόγιο προς Αγιονέρι, στη γραμμή 85 (Λαγκαδάς – Θεσσαλονίκη) δεν πραγματοποιούνται στάσεις στη Νικόπολη, τα Στεφάνια και το Λευκοχώρι, στη γραμμή 86 (Θεσσαλονίκη – Λαγκαδίκια), το λεωφορείο δεν εισέρχεται στο Αρδαμέρι και το Βασιλούδι, στη γραμμή 87 (Θεσσαλονίκη – Βασιλικά), δεν πραγματοποιείται το δρομολόγιο προς Περιστερά, Λιβάδι, Μονοπήγαδο και Αγ. Αντώνιο και στη γραμμή 89Β (Κουφάλια- ‘Αγιος Αθανάσιος- ΚΤΕΛ), το αστικό λεωφορείο δεν περνάει από το Τουράκι και τον Πάλιουρα.

Κλειστά παραμένουν και σήμερα τα σχολεία στους τέσσερις από τους πέντε δήμους του νομού Έβρου, καθώς ο υδράργυρος παραμένει σε θερμοκρασίες έως και -10 βαθμούς Κελσίου.

«Λόγω υπερβολικού παγετού, με θερμοκρασίες το πρωί στους -10 και -11 βαθμούς, δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν τα παιδιά με ασφάλεια. Από τα ξημερώματα ελέγχω τους δρόμους και ο πάγος είναι υπερβολικός. Ο δήμος Σουφλίου είναι ένας από τους οκτώ μεγαλύτερους δήμους της χώρας, με ένα ιδιαίτερο ανάγλυφο, με ανηφόρες και κατηφόρες στους οικισμούς του και αυτό δυσχεραίνει τη διαδικασία καθαρισμού των δρόμων από τον πάγο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βαγγέλης Πουλιλιός.

Ο κ. Πουλιλιός εξηγεί πως μεγάλος αριθμός των μαθητών μετακινείται από τους οικισμούς του δήμου στις σχολικές μονάδες του Σουφλίου με λεωφορεία, τα οποία όμως λόγω της υφισταμένης κατάστασης δεν πραγματοποιούν δρομολόγια σε πολλές περιοχές.

«Ο δήμος έχει φροντίσει για τον καθαρισμό των σχολείων, για την επάρκεια πετρελαίου, κυρίως όμως φροντίζει για την ασφαλή προσέλευση των παιδιών στα σχολεία. Δυστυχώς, έχουμε έλλειμμα σε εξοπλισμό, αλλά και σε προσωπικό, για τον χειρισμό των δύο μηχανημάτων που διαθέτουμε και έτσι χρησιμοποιούμε ιδιώτες για τον καθαρισμό των δρόμων. Ακόμη και τα μηχανήματα όμως δεν μπορούν με αυτές τις συνθήκες να βγουν στις ανηφόρες για να ρίξουν αλάτι, λόγω του πάγου. Από τις 11 το πρωί έως και τις τρεις το μεσημέρι που ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία ρίχνουμε αλάτι εκεί που μπορούμε και στα πιο επικίνδυνα σημεία» σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σουφλίου.

Από τα ξημερώματα χιονίζει στον νομό Ιωαννίνων και στους ορεινούς δήμους της Άρτας. Συνεργεία των δήμων και της Πολιτικής Προστασίας εργάζονται πυρετωδώς για να μην κλείσουν τα οδικά δίκτυα. Αλατιέρες και μηχανήματα αποχιονισμού επιχειρούν να φτάσουν μέχρι το πιο απομακρυσμένο προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ανοικτοί, όπως και τα σχολεία του δήμου.

Από τις 4 τα ξημερώματα απαγορεύτηκε η κίνηση σε φορτηγά και νταλίκες, στην εθνική οδό Ιωαννίνων -Κακκαβιάς, στην παλιά εθνική Ιωαννίνων -Κοζάνης, ενώ η τροχαία σταματάει όσους κινούνται στην Εγνατία στα διόδια Δροσοχωρίου και στο Επισκοπικό της Ιονίας Οδού, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.

ναστέλλονται με πράξη του υπουργού Δικαιοσύνης οι συνεδριάσεις των δικαστηρίων και οι εργασίες των δικαστικών υπηρεσιών της περιφέρειας Ιωαννίνων, λόγω πρόληψης τυχόν προβλημάτων που θα δημιουργούσε η δυσκολία πρόσβασης των διαδίκων σε αυτές.

Η αναστολή έγινε έπειτα από συνεννόηση του διευθύνοντος το Εφετείο Ιωαννίνων και του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024