Συναγερμός έχει σημάνει εκ νέου στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου μετά από αναφορές περί ύπαρξης drone.

Σύμφωνα με την διοίκηση του αεροδρομίου, έχουν ανασταλεί όλες οι αναχωρήσεις πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο, προκαλώντας εκνευρισμό και ταλαιπωρία στους επιβάτες.

«Για προληπτικούς λόγους έχουμε σταματήσει τις αναχωρήσεις, καθώς ερευνούμε το περιστατικό. Ζητούμε συγγνώμη από τους επιβάτες για τυχόν ταλαιπωρία που μπορεί να προκλήθηκε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το αεροδρόμιο.

«Έχουμε καθίσει στο διάδρομο στο Χίθροου για περίπου μιάμιση ώρα» είπε ένας επιβάτης στο Twitter, ενώ ένας άλλος καταγγέλλει την έλλειψη ενημέρωσης από τις Αρχές.

«Μας έκαναν μόνο μια ενημέρωση περί καθυστέρησης αναχωρήσεων των αεροπλάνων» δήλωσε επιβάτης, προσθέτοντας ότι δεν τους δόθηκε εκτίμηση για το πότε μπορούν να αναχωρήσουν.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία επιβεβαίωσε την επιχείρηση, αναφέροντας ότι έχει ξεκινήσει ήδη η έρευνα για τον εντοπισμό του drone και του χειριστή του.

Το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τις αντίστοιχες εμφανίσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο διεθνές αεροδρομίου Γκάτγουικ του Λονδίνου, οι οποίες προκάλεσαν αντίστοιχα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του αερολιμένα.